logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak ustabilizować ping w grach online na internecie T-Mobile 1 Mb/s?

Piterek1818 07 Lis 2011 16:22 3478 6
REKLAMA
  • #1 10112824
    Piterek1818
    Poziom 2  
    Siema, Od 2 tygodni mam problem otoz, gdy gram w jakie gry multi (Cs, Wow itp) MS skacza mi z 20-30 do 450-550 i tak co 1min czasem co 2-3, Gdy kupowalem ten internet nie bylo tego problemu bylo. Szukalem juz na google i na elektroda jakichkolwiek poradnikow, owszem znalazlem pare ale nic nie daly.
    Uzywalem gpedit.msc lecz to tez nie pomoglo, tak samo z TCPOptimizer.
    Dzwonilem do dostawcy internetu i zglosilem problem, wyjasnilem facetowi co sie dzieje, powiedzial ze jutro ktos do mnie przedzwoni czy wszystko bedzie ok. Drogiego dnia zadzwonili do mnie, po chwili napisali sms ze juz jest wszystko naprawione kazali mi przekonfigurowac router, tak zrobilem, lecz nic to nie dalo. Ms dalej skakaly. Robilem Formata komputera ale i to nic nie pomoglo.

Posiadam Internet z T-mobile 1 mb/s Router(ZTE ZXV10 W300 Series) DSL.

Komputer tez nie jest slaby, Posiadam Windows 7 Home Premium 64-bit.
    AMD Atholn(tm) II X4 640 Processor 3.00 GHz
    4.00 GB Ramu.

Jest jakas osoba ktora jest w stanie mi pomoc ?
    P.S Jestem zielony w tych sprawach z komputerami, wiec prosze o dokladne tlumaczenie gdzie co i jak mam robic/szukac.

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 10113307
    Jakub_Lech
    Poziom 24  
    Ocena: 19
    Po pierwsze co to jest Ms?

Po drugie wykonaj polecenie "ping wp.pl -t" po około 2-3 minutach wciśnij Ctrl+C i daj screenshota(wyłącz wszystkie programy P2P i inne obciążające połączenie sieciowe).

Następnie uruchom dowolną grę w trybie multiplayer i powtórz polecenie ping i również załącz screenshota.
  • REKLAMA
  • #3 10113518
    Piterek1818
    Poziom 2  
    Jak ustabilizować ping w grach online na internecie T-Mobile 1 Mb/s? SS przed wlaczeniem gry multi.

Jak ustabilizować ping w grach online na internecie T-Mobile 1 Mb/s? SS podczas gry.

Ms - milisekundy nie raz mowia na to tez ping :p ja wole mowic ms; )

Wszystko mam wylaczone, GG skype, wylacznie Steam jest wlaczony.
    Napiszesz mi jak wylaczyc to p2p ? bo nie zbyt wiem.

Zauwazylem ze gdy jest "Uplynal limit czasu zadania" wtedy ms skacza do 450.

Niepoprawnie umieszczone zdjęcia - instrukcja. Proszę dodać ponownie, tym razem korzystając z opcji "Dodaj obrazek". [piterus99]
  • #4 10114211
    Jakub_Lech
    Poziom 24  
    P2P to programy typu eMule, Torrenty itp.

Według mnie problem leży po stronie usługodawcy.
    Dla pewności powtórz test ale zamiast wp.pl wpisz adres Twojego routera.
    Załącz screenshoty.
  • REKLAMA
  • #5 10114296
    Piterek1818
    Poziom 2  
    Jak ustabilizować ping w grach online na internecie T-Mobile 1 Mb/s? Przed wlaczeniem gry

Jak ustabilizować ping w grach online na internecie T-Mobile 1 Mb/s? Podczas Gry

Czyli, mam zadzwonic do dostawcy internetu jeszcze raz i wytlumaczyc mu:
    Ze w cmd co chwile wyskakuje "Uplynal limit czasu zadania"?
    Na ss ms sa takie same, wiec z routerem chyba wszystko gra prwada?
  • REKLAMA
  • #6 10117128
    Jakub_Lech
    Poziom 24  
    Ewidentnie wina usługodawcy.
    Kontaktuj się z nimi bo to po ich stronie jest problem.
  • #7 10148680
    Piterek1818
    Poziom 2  
    Problem Rozwiazal sie sam ; d wystarczyly troche poczekac :) Dzieki za pomoc.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z niestabilnym pingiem w grach online przy użyciu internetu T-Mobile o prędkości 1 Mb/s. Ping skacze z 20-30 ms do 450-550 ms, co wpływa na rozgrywkę. Przeprowadzono różne testy, w tym pingowanie stron oraz konfigurację routera ZTE ZXV10 W300, jednak problem nie ustąpił. Użytkownik skontaktował się z dostawcą internetu, który zapewnił o naprawie, ale to nie przyniosło efektów. W końcu problem sam się rozwiązał po pewnym czasie oczekiwania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA