logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

PHILIPS CCRT 700 - kaseta zatrzymuje się po 1-2 sek, komunikat NO TAPE, blokada

krisvanblunt 08 Lis 2011 10:07 1709 2
REKLAMA
  • #1 10115536
    krisvanblunt
    Poziom 9  
    Witam mam problem z radiem CCRT 700 mianowicie gdy włożę kasetę do odtwarzacza przyjmuje ją zagra 1-2sek i przestaje odtwarzać po czym nie da się wyciągnąć kasety wyskakuje komunikat NO TAPE jedyną opcją na wyciągnięcie kasety jest rozkręcanie radia , odtwarzacz nie wciąga taśmy czy mógłby ktoś podpowiedzieć w czym tkwi problem i jak go rozwiązać

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 10116968
    btomko
    Poziom 34  
    Ocena: 404
    A co sprawdziłeś, zobacz pasek
  • #3 10118908
    krisvanblunt
    Poziom 9  
    Za 1 razem jak to się stało rozręciłem radio odkręciłem mechanizm kasetowy i ręcznie kręcąc kołem zębatym wysunąłem kieszeń aby wyciągnąc kasete, po czym złożyłem radio i miałem nadzieję że to załatwi sprawe. Chciałbym dodać ze za 1 razem uzyłem kasety (adaptera) do mp3 i myślałem że może to była przyczyna awarii. Jednak po złożeniu radia gdy wsadziłem normalną kasetę temat się powtórzył.
    Chciałbym dodać że jak wciskam na panelu TAPE tak jakbym chciał zmienić str odtwarzania kaset to magnetofon również zaskakuje na 1sek po czym sie przełącza na radio a kasety i tak nie chce wydać
REKLAMA