logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zestaw mini Technics 760. Jakie modyfikacje można wprowadzić?

Falcon66 07 Gru 2004 22:32 2848 4
REKLAMA
  • #1 1044413
    Falcon66
    Poziom 2  
    moje pytanie kieruje (najlepiej;) ) do osób zorientowanych z tą wieżyczka . Jak dla mnie nie gra ona za dobrze , nie jestem audiofilem ale dźwięk daje sporo do życzenia , jakie można podjąć modyfikacje by zmienić cos w paśmie wysokich i niskich (głownie wysokich i klarowności dźwięku wymiana samego syczka i na jaki) tonów . czy jest możliwa wymiana samych głośników z kolumn i na jakie najlepiej , czy tez z poziomu serwisowe modyfikacje , ale z tym co spotkałem do tego czasu na forum , jest odradzane ze względu na małe korzyści i ... czy ktoś juz próbował cos przerabiać z samymi głośnikami w kolumnach ? z chęcią bym wymienił cale kolumny ale trójdrożny system głośników jest trochę kłopotliwy no i istnieje wzmianka w instrukcji zastrzegająca jakichkolwiek zmian , :] , hmmm . dzięki z góry THX wielkie
  • REKLAMA
  • #2 1045835
    Falcon66
    Poziom 2  
    wiem ze wzmacniacz tej wieżyczki nie jest taki najgorszy , (dobry wcale) , sugeruje się głośnikami , bo sam mogę dokonać takich modyfikacji i tez są na pewno ważne . co radzicie z tymi głośnikami , może lepiej poszukać kogoś kto mógłby dokonać juz takich modyfikacji ze wzmacniaczem i glosnikami na terenie łodzi . czy możecie kogoś ewentualnie polecić .co o tym myślicie ?
  • REKLAMA
  • #3 1046286
    Zbynia
    Poziom 31  
    Ocena: 51
    czy ta wieża ma tak jak poprzednie technicsa osobny kanał monofoniczny na bas??
    jesli tak to masz problem - ratuje cie podłaczenie subwoofera i satelitek ,bądź podłaczenie kolumn przystosowanych do biwiringu/biampingu

mialem podobny model no i niestety glosniki basowe byly 15omowe - balem sie podlaczyc inne by nie puscic z dymem wzmacniacza....

a oryginalne sa za slabe poprostu - po godzinie grania na 3/4 byly strasznie gorące.....

kolumn bym nie modyfikowal tylko wymienil na inne lepsze.....
  • REKLAMA
  • #4 1046572
    Falcon66
    Poziom 2  
    Właściwie to jest to nie biamping ale nawet do każdej z przednich kolumn mam 3 gniazda mono .Także na każdą z nich przypadają 3 pary przewodu mono a ogółem 6 par mono na 2 przednie :/ masakra (2 tylne i centralny są podłączone jako mono) . Wydaje mi się wiec ze zwrotnica musi się znajdować w takim przypadku w wieży choć nie zaglądałęm . Jeżeli wiec dobrze rozumie gdybym miał podłączyc inne kolumny to jako biamping kazdą i to co zostanie to dwa przewody mono które normalnie podlączone są do przednich dac jako sub. M-Hmm wydaje mi się ze chyba będzie z tym problem . ;) chyba ze Tobie chodziło o coś innego i się nie zrozumieliśmy .Mi pozostaje jedynie pogratulowac rozwiązan technicznych tym co to wymyslili , :D
    front speaker
    high 6om 60w mid 6om 60w low 8 om 120w .
    I co z tym dalej moge zrobić ? jakie kolumny radzicie
    Tuner Amplifier?
    Stereo mode
    Din 10 kHz Thd 1%/6om high 2x20w
    Din 1 kHz Thd 1%/6om med 2x20w
    Din 100 Hz Thd 1%/8om low 2x50w
  • #5 1092969
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
REKLAMA