logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć HP dv5 1040ew do TV Philips z wejściem S-video?

xrezus 14 Lis 2011 14:21 1576 2
REKLAMA
  • #1 10137497
    xrezus
    Poziom 10  
    Witam!
    Mam problem z podłączeniem mojego laptopa (HP dv5 1040ew) do tv (philips match III line). Otóż laptop z wyjść przez które moge "wypuscić" obraz mam HDMI i VGA, hdmi odpada bo telewizor nie jest cyfrowy a jeszcze ten z pudłem i ma wejscia EURO, chinche i s-video.
    Posiadam przejściówke VGA > 3xchinch oraz 3xchinch>s-video i z ich pomoca probowalem podlaczyć tv do laptopa, ale pierwsze problemy napotkalem przy wtyczce s-video która miała 7 pinów a wejscie w tv jedynie 4. Po sprawdzeniu schematów s-video 4 i 7 pinowego stwierdzilem ze powinno działać jezeli wyłamie te 3 piny. No i wtyczka elegancko wchodzi, laptop wykrywa ze jest jakis drugi monitor a na tv jedynie po podlaczeniu pojawia sie na chwile okienko ze panel frontowy jest aktywny ale obrazu nie ma.

Co moge zrobić?
  • REKLAMA
  • #2 10137732
    dt1
    Admin grupy komputery
    Ocena: 8246
    Niewiele możesz zrobić. W większości przypadków TV przez złącze SCART nie jest w stanie odtworzyć sygnału ze złącza DSUB/VGA.
  • #3 10138113
    xrezus
    Poziom 10  
    Pamietam kiedys udało mi sie zrobić to na duzo starszym TV i działało, z tym że nie miał scart a obraz poszedl przez zwyklego chincha.
    A w tym przypadku przez s-video nie ruszy? jakas inna przejściówke moze?
REKLAMA