Oj tam Oj tam, 8L to dużo? Ja mam corsę 1.4 8v i mi ostatnio na trasie zeżarła zbiornik 23L gazu na 150km ale mniej jak 120 nie jechałem. Napisz jak jeździsz, wolno/ szybko, czy na długich trasach/ krótkich/ miasto/ wioska to będzie wiadomo co odpowiedzieć.
Nie Pb a gaz. 8L to dużo jak na ten silnik? Ojciec ma seata 1.9 tdi po "czipie" jakieś 130KM i mu pali średnio 7L jak ja jadę to 9L ale to jest auto z 2010 a mój z 1995.
A parametry ktoś czytał na VAG-u? Może przepływka szwankuje Sam silnik w dobrej kondycji? Mało konkretne pytanie, to też i ogólna odpowiedź A najbardziej prawdopodobną diagnozę postawił wg. mnie kolega autoas (pozdrawiam )
Jak jedziesz 80 na piątym biegu to silnik ma pewnie 1300-1400 obr/min to jest mu za ciężko i będzie tyle palił. Jedź tak żeby obroty miał koło tych 2200-2500 i będzie ok.
Chłopaki, a jak myślicie? Przeczytajcie temat, to auto to taki następca golfa wśród młodzieży, idąc dalej tym tokiem myślenia, uważacie że zalał go pod korek i wyjechał paliwo do rezerwy i na tej podstawie obliczył spalanie? Podobno ma go od kilku dni...
Użytkownik zgłasza problem z wysokim zużyciem paliwa w Audi A3 1.9 TDI z 2002 roku, które wynosi około 8 litrów na 100 km. W odpowiedziach poruszane są różne możliwe przyczyny, takie jak styl jazdy (szybka jazda, krótkie odcinki), stan techniczny silnika, w tym potencjalne problemy z wtryskiwaczami lub czujnikami. Użytkownicy sugerują, że niskie obroty silnika przy jeździe na piątym biegu mogą prowadzić do zwiększonego zużycia paliwa. Wskazują również na możliwość, że nowy właściciel może nieprawidłowo obliczać spalanie, a także na wpływ warunków atmosferycznych na zużycie paliwa. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.