logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Delphi - sim 36i6 - ''tylko alarmowe'' - z innymi sim działa prawidłowo

goodmaster 15 Lis 2011 11:11 2283 4
REKLAMA
  • #1 10140743
    goodmaster
    Poziom 23  
    Ocena: 38
    Samsung Delphi b3410. Po włożeniu karty operatora 36i6, samsung wyświetla "tylko alarmowe". Nie można wykonać żadnego połączenia. Po włożeniu innej karty SIM (innego operatora) np. heyah - Samsung łączy się poprawnie z siecią i można z niego dzwonić. Gdy w/w kartę sim 36i6, przełożono do telefonu marki Nokia, iPhone - karta działa poprawnie. Już drugi raz spotykam się z takim problemem, że karta 36i6/plus nie działa w Samsungu - w innych działa.
  • REKLAMA
  • #2 10140764
    mobista
    Poziom 35  
    Ocena: 365
    Soft to na pewno nie będzie jak napisałeś we wcześniejszym poście (chyba, że był brand Plusa, co oznaczałoby wysokie prawdopodobieństwo zablokowania międzynarodowego numeru identyfikacyjnego w w/w sieci). Spróbowałbym zrobić direct unlock lub (mówiąc potocznie) odbudować obszar zabezpieczeń jednym z boxów przeznaczonych dla telefonów marki Samsung.

P. S. Pozdrowienia z Jasła :)
  • REKLAMA
  • #3 10140806
    goodmaster
    Poziom 23  
    Ocena: 38
    Tak, był brand Plusa. Softa wgrałem ogólnego "open pl". Lecz na brandowany Plusa, ten sam problem już występował. Faktycznie nie robiłem unlocka za pomocą z3x-a ;). Zobaczymy czy to pomoże...

P.S. Również pozdrawiam ;) heh
  • REKLAMA
  • #4 10140827
    cykada

Spec od GSM
    Ocena: 90
    A sprawdź z nową kartą 36i6 (inną). Sprawdź także, czy plusgsm jest wykrywany w manualnym, nie automatycznym wyszukiwaniu sieci.
    No ale takie rzeczy to powinien wiedzieć ktoś kto ma ponad 600 postów na elektrodzie.

P.S. Pozdrowienia z Jasła ;)
    Konto firmowe:
    JonTech.pl
    Hanowskiego 42, Olsztyn, Jonkowo, 11-042 | Tel.: 730XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: JonTech.pl
  • #5 10140844
    mobista
    Poziom 35  
    Ocena: 365
    Wykrywany chyba będzie (tak mi się wydaje), ale sieć będzie "nieaktywna". Liczba postów nie oddaje w pełni wiadomości posiadanych przez danego użytkownika, szczególnie gdy ktoś zamiast używać wyszukiwarki, wujka google, for zagranicznych tworzy tematy typu: "Odpowiedzcie na moje pytanie, bo po co mam zmarnować 30 minut na szukanie, skoro w 5 minut ktoś na forum odpisze.".

P.S. Pozdrowienia z Jasła :)
REKLAMA