Witajcie. Jestem nowy na forum i możliwe że pomyliłem działy więc z góry przepraszam. Widzę że na Waszym forum jest wiele speców od telewizorów i sprzętu RTV. Mam do Was kilka pytań. Otóż, mamy z kumplami na wiosce swój 'domek' w którym spędzamy mase czasu i chcieliśmy go wyposażyć w telewizor. Konkretnie chodzi nam o taki: Link Jednak problem jest to iż do naszego 'domku' nie mamy dopływu prądu :/ Większość rzeczy które tam posiadamy, tj. oświetlenie LED; zestaw grający (głośniki, wzmacniacz) zasilamy poprzez akumulatory które poprostu ładujemy w domu. Ale z telewizorem może być problem.
1. Czy radę go jakoś zasilić bez dopływu prądu?
2. Czy da się ściągać kanały naziemne bez wejścia antenowego? Ewentualnie co zamontować by dało się to zrobić?
Pieniędzy trochę mamy ( z jakieś 300 zł ) więc możemy wydać na jakieś akumulatory porządne czy cokolwiek.
Czekam na Wasze sugestie i porady. Jestem trochę zielony w tych sprawach i nie mam pojęcia co moglibyśmy zrobić. Z góry dziękuje !
/edit:
Myślimy jeszcze o tym Link, ponieważ GRATIS do telewizora jest ANTENA która może nam się przydać : )
1. Czy radę go jakoś zasilić bez dopływu prądu?
2. Czy da się ściągać kanały naziemne bez wejścia antenowego? Ewentualnie co zamontować by dało się to zrobić?
Pieniędzy trochę mamy ( z jakieś 300 zł ) więc możemy wydać na jakieś akumulatory porządne czy cokolwiek.
Czekam na Wasze sugestie i porady. Jestem trochę zielony w tych sprawach i nie mam pojęcia co moglibyśmy zrobić. Z góry dziękuje !
/edit:
Myślimy jeszcze o tym Link, ponieważ GRATIS do telewizora jest ANTENA która może nam się przydać : )
Moderowany przez Pablo1964:3.1.18. (10.11) Zabronione jest publikowanie informacji do źródeł, które po pewnym czasie wygasają (publikowanie odnośników do stron o charakterze krótkotrwałym).