logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Junkers EUROSTAR dwufunkcyjny - gaśnie płomień po zapłonie, tryb awaryjny

arturinio9 17 Lis 2011 18:13 2852 2
REKLAMA
  • #1 10149677
    arturinio9
    Poziom 10  
    Ocena: 9
    witam potrzebuję pomocy junkers dwu funkcyjny działa i nie działa problem wygląda następująco: po odkręceniu ciepłaj wody piec sie włącza podaje iskrę zapala płomień nastepnie po 3-5 sekundach jak już płomień sie pali ponownie podaje iskrę około 5 sekund i i gaśnie płomień wchodzi w tryb awaryjny, na grzaniu wody do CO sytuacja identyczna . odkryłem że jeśli dmucham silnie z boku od dołu na iskrownik w czasie tej 5 sekundowej ponownej pracy iskry nie gaśnie płomień tylko rozpala sie i pracuje na pełen gwizdek po ponownym uruchomieniu sytuacja sie powtarza . Po wyczyszczeniu pieca odkurzaczem działa przez 1 -2 dni idealnie i znowu się zacina. piec ma 6 lat mam w budynku około 6 takich pieców mają od 14 do 3 lat i działaja bez awaryjnie tylko ten rodzynek sie stawia BARDZO prosze o pomoc
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 10150459
    zybie
    Poziom 30  
    Ocena: 753
    Ustaw elektrodę jonizacyjną żeby była cała w płomieniu
  • #3 10214267
    arturinio9
    Poziom 10  
    Ocena: 9
    wyczyściłem wszystkie wystajace elektrody umieściłem wyżej bo porównałem z junkersem w innych mieszkaniach tutaj były po prostu za nisko dziękuję
REKLAMA