Oryginalny kabel do logo jest nie dość że drogi to jeszcze zrobiony na dziwnym układzie nie do osiągnięcia u nas a ten , do którego podałem link niedawno pojawił się na elektrodzie i pewnie jeszcze nikt nie zdążył go sprawdzić. Gdyby naprawdę działał to byłby wielki hit , ja wierze że zadziała , na razie nie mam czasu go sprawdzić ale na pewno go zrobię .
Nie sądzę żebyś znalazł coś lepszego
Ps. A może jednak ktoś go już sprawdził i podzieli się wynikami ? czekamy
witam . . .
Mam LOGO Soft Comfort 5.0 - pełna wersja zajmuje około 600 mb. Mam tez kabelek do podłączenia, do tego dwa sterowniki 24L i 230 RLC - czyli po 12 wejsć i 8 wyjsć- oba z wyświetlaczem.
Program step5 + autoryzacja do siemensa S5 i potrzebny do tego kabelek. oraz program do siemensa S7. wszystkie schematy kabelków, przykładowe programy np ACCON, . . . i wiele innych.
Kabelek wykonania chałupniczego sprawdzony : )) działa 100 % zrobiony wg schematu : ))
Jestem otwarty na propozycje.
Potrzebujesz pomocy PISZ . .kings(małpa)poczta.onet.pl
widziałem projekt kabelka w EP i fajnie tylko nie moge dostać nigdzie takiej wtyczki małej (tej wpinanej w logo) czy wiecie gdzie mozna takie cusik dostać???
O.K. Ja zrobiłem w/g schematu. Wtyk wystrugałem z kilku odcinków stalowego drutu (grubuść 0,2mm), przewlekłem przez podziurawioną kartę z SIMPLUSa, przyciąłem do odpowiednich wymiarów. Zalałem klejem z pistoletu. Oczywiście drucik miałem zardzewiały i nie obeszło się bez przekleństw, ale zadziałało.
pzdr
✨ Dyskusja dotyczy samodzielnego wykonania taniego kabla do programowania sterownika Siemens LOGO. Oryginalny kabel jest drogi i oparty na nietypowym układzie, trudnym do zdobycia lokalnie. Użytkownicy wskazują na schemat dostępny na forum elektroda.pl, który jest nowy i jeszcze nie w pełni zweryfikowany, ale budzi nadzieję na skuteczne działanie. Jeden z uczestników potwierdza 100% skuteczność własnoręcznie wykonanego kabla według dostępnego schematu. Problemem pozostaje jednak dostępność odpowiedniego, małego wtyku do podłączenia do LOGO. Jeden z użytkowników opisuje metodę wykonania wtyku z cienkiego drutu stalowego, wykorzystując kartę SIMPLUS i klej z pistoletu, co pozwoliło na zbudowanie działającego kabla. W dyskusji pojawiają się także wzmianki o oprogramowaniu LOGO Soft Comfort 5.0 oraz programach do sterowników Siemens S5 i S7, które wymagają odpowiednich kabli do komunikacji. Wygenerowane przez model językowy.