Witam.
Audi A4 B5 1997r. 90 km 1.9tdi. Podłączony komputer - 0 błędów.
Po dobraniu się do turbo widać że nie pracuje sztanga - po odpięciu przewodu podciśnieniowego ( nic nie ssie, nic nie dmucha) i przyłożeniu do gruchy niewielkiego ciśnienia z zewnętrznego źródła zasilania powietrza, widać jak porusza się dźwignia. Do N75 nie dochodzi podciśnienie/ nadciśnienie (nie wiem jak to jest rozwiązane). Są 3 wężyki
1. dochodzi z wylotu turbiny poprzez holenderek 10 (koło węża od intercolera)
2. dochodzi do zsialania turbiny ( z filtra powietrza)
3. do regulatora (gruchy)
Wydaje mi się że to ten pierwszy powinien dawać ciśnienie (pytanie jakie)
Jakie ciśnienie ma poruszyć gruchę? Kiedy ruszam ją ręcznie chodzi bez problemu.
Turbina działa po ustawieniu kierowniczek ręcznie (na chwilę) bardzo dobrze wkręca się na obroty.
thx
Audi A4 B5 1997r. 90 km 1.9tdi. Podłączony komputer - 0 błędów.
Po dobraniu się do turbo widać że nie pracuje sztanga - po odpięciu przewodu podciśnieniowego ( nic nie ssie, nic nie dmucha) i przyłożeniu do gruchy niewielkiego ciśnienia z zewnętrznego źródła zasilania powietrza, widać jak porusza się dźwignia. Do N75 nie dochodzi podciśnienie/ nadciśnienie (nie wiem jak to jest rozwiązane). Są 3 wężyki
1. dochodzi z wylotu turbiny poprzez holenderek 10 (koło węża od intercolera)
2. dochodzi do zsialania turbiny ( z filtra powietrza)
3. do regulatora (gruchy)
Wydaje mi się że to ten pierwszy powinien dawać ciśnienie (pytanie jakie)
Jakie ciśnienie ma poruszyć gruchę? Kiedy ruszam ją ręcznie chodzi bez problemu.
Turbina działa po ustawieniu kierowniczek ręcznie (na chwilę) bardzo dobrze wkręca się na obroty.
thx