logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy warto kupić telefon Siemens S40? Opinie i działanie urządzenia

csbd 23 Lut 2003 15:54 1943 6
  • #1 107727
    csbd
    Poziom 2  
    Wie ktoś coś o tym telefonie? W sensie czy działa dobrtze, czy lepiej go nie kupować?
  • #2 107770
    michu
    Poziom 16  
    Ocena: 20
    Bardzo duża awaryjność niestety. Oczywiście możesz trafić na dobry egzemplarz, ale niestety bardzo dużo ich wraca do serwisu (i to nie jednokrotnie niestety). Jeżeli nie zależy Ci na 3-systemowym to poszukaj innego. Ale jeżeli potrzebujesz 3systemowy, to jeden z teńszych. Generalnie to jego jedyna zaleta. Nie ma więcej żadnych rewelacji, no może IrDA
  • #3 107804
    dziur
    Poziom 32  
    Ocena: 8
    ja to łykam jak ciepłe bułki. Naprawa tego telefonu nie zajmuje wiecej jak 5min, na szybkim kompie oczywiscie. jaka naprawa? fleszowanko, albo wgranie samego eepromu i potem mapy z imei
  • #4 217675
    badradab
    Poziom 12  
    No ja moge powiedzieć żę mam S 40 i jest narazie bezawaryjny i polecam ogólnie ten telfon jedynie menu mi się niepodoba
    pozdrawiam
  • #5 441862
    ianek
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Lepiej go nie kupować.Telefon potrafi sam bez ostrzeżeń się wyłączyć. Standartowe problemy z SMSami. Bardzo lubiany telefon przez serwisantów( jest na czym zarobić). Psuje się sam i to często programowo.
  • #6 566631
    wlodixon
    Poziom 12  
    Nie wiem jakim cudem siemens pozwolil na wydanie bosha pod swoim logiem. Gdyby to byl 100% siemens to dziur nie mialby swoich cieplych buleczek :)
  • #7 660836
    milo.prv
    Poziom 12  
    witam
    zgadza się miałem c35i i był bezawaryjny, nawet po kilku upadka, zamoknięciu...
    ten telefon mam od roku i dopiero po roku wychodzi z niego diabeł.
    :twisted:
    telefon wcześniej kilka razy odwalał siemszną historię
    mianowicie przy usuwaniu numerów telefonów z historii <odebrane><nieodebrane> co jakiś czas , mniej więcej przy co 10tym numerze odzyskiwałem 8O ostatniego usuniętego SMSa.

Teraz mam tak że nie mam dostępu do odebranych SMSów..
    zastosowałem *#337# z pięć razy i narazie wróciła ta pozycja menu... ale ciekaw jestem na jak długo.

generalnie odradzam każdemu ten telefon...
    pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Telefon Siemens S40 cechuje się dużą awaryjnością, zwłaszcza problemami programowymi, takimi jak samoczynne wyłączanie się urządzenia oraz błędy w obsłudze SMS-ów. Wiele egzemplarzy wymaga częstych napraw serwisowych, co jest zauważalne przez serwisantów. Jego jedyną istotną zaletą jest obsługa trzech systemów sieciowych oraz interfejs IrDA. Naprawa polega głównie na wgrywaniu oprogramowania (flashowanie, EEPROM) i trwa krótko przy użyciu odpowiedniego sprzętu. Niektórzy użytkownicy zgłaszają problemy z menu i dostępem do odebranych SMS-ów, które czasowo można rozwiązać kodem serwisowym *#337#. W porównaniu do innych modeli Siemensa, jak C35i, S40 jest mniej niezawodny. Krytykowana jest także jakość wykonania, wynikająca z faktu, że telefon jest produkowany przez firmę Bosch pod marką Siemens.
REKLAMA