logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lokalizacja czujnika oleju w Opel Astra 1.7 D - gdzie go znaleźć?

darken0 24 Lis 2011 19:44 6189 5
REKLAMA
  • #1 10178080
    darken0
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam.Czy możecie mi powiedzieć drodzy koledzy gdzie przy silniku DMa opel astra 1.7d znajduje się czujnik oleju? :?: mam przewód od kontrolki oleju wisi luzem kontrolka nie świeci
  • REKLAMA
  • #2 10178436
    leinad2236
    Poziom 2  
    Wjedź na kanał i poświeć od dołu na tył silnika to zauważysz czujnik bez przewodu.Ściągnij wtyczke przylutuj przewód i po sprawie.
  • REKLAMA
  • #3 10180799
    darken0
    Poziom 2  
    ok dzięki :D

Dodano po 1 [godziny] 52 [minuty]:

wiesz co wjechałem na kanał obok filtra oleju jest czujnik i jest podpięty przewód sęk w tym że nie świeci kontrolka ,może czujnik spalony .co o tym sądzisz :cry:

Dodano po 4 [minuty]:

ten urwany był od temperatury wody 'przepraszam'.
  • REKLAMA
  • #4 10181633
    leinad2236
    Poziom 2  
    to go szybko wymień aby mieć pewność czy masz ciśnienie oleju bo możesz zatrzeć silnik
  • REKLAMA
  • #5 10189606
    kilero123456
    Poziom 14  
    Ocena: 35
    mam rozumieć ze jest to astra 1. o ile sie orientuje to czujnik ma za zadanie rozłączyć tj zgasić swiecacą sie lampke od cisnienie oleju. Czestym mankamentem sa palące sie zaróweczki wiec proponowalbym rozebrac licznik ( ok 10 minut )i sprawdzić zaróweczke mialęm taki przypadek od ladowania kilka lat temu pozdrawiam
  • #6 10192064
    darken0
    Poziom 2  
    da się sprawdzić kontrolkę bez rozbierania deski ,przewód od lampki jest na minusie wystarczy go zmasować i kontrolka zaświeci jak dobra .u mnie był walnięty czujnik ;wymieniłem i jest ok. pozdro.
REKLAMA