logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Clarion ARX 5370R - Niesprawny wyświetlacz, jak naprawić i ile to kosztuje?

Duda_86 10 Gru 2004 18:23 1224 3
REKLAMA
  • #1 1050176
    Duda_86
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Witam! Mam radyjko Clarion i padł wyświetlacz... :? Wszystko śmiga, jak należy, ale wyświetlacz się nie świeci. Podświelenie przycisków jest OK. Radio, działało, wyłączyłem, wyjąłem panel, a jak rano włączyłem, to już nie chulało. Co się spsuło i ile kosztuje ew. wymiana/naprawa? Ktoś mi powiedział, że to jakieś żarówki, ale jak rozebrałem panel, to jest wsio zakryte i trzeba sporo lutować, a ja nie chcę tak zabardzo w tym grzebać, bo to radyjko nie jest moje. Pomóżcie proszę! Z góry dzięki! :D
  • REKLAMA
  • #2 1050393
    c280
    Poziom 27  
    Ocena: 76
    to są jednak żarówki (mogą być schowane pod wyświetlaczem).swoją drogą jest w tym radiu osobne zasilanie klawiatury i wyświetlacza 9V i 12V .jeśli masz miernik to sprawdż te napięcie.
  • REKLAMA
  • #3 1050837
    Duda_86
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Oke zobaczę... Ale to ma być na tych stykach w radyjku, tak? Bez zakładania panelu? Chociaż wtedy chyba nie ma żadnego napięcia... Czy mam go rozkręcić, założyć taki ogołocony, a potem mierzyć?
  • #4 1051424
    c280
    Poziom 27  
    Ocena: 76
    na stykach ale panel musi być włożony i radio włączone.na płytce jest opis napięć.
REKLAMA