logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zmywarka Amica ZIA 6428 po pierszym wypompowaniu wody gaśnie pulpit

jacabytom31 26 Lis 2011 15:47 2634 2
REKLAMA
  • #1 10185002
    jacabytom31
    Poziom 10  
    Witam mam taki problem w zmywarce podczas 1-ego wypompowania wody tej najbardziej brudnej pompa wlacza sie na chwile wszystkie diody (wyboru programu i pracy )gasna i wylacza sie pompa i tak w kólko
    Czasami kilkanascie razy wlaczam zasilanie i wylaczam i zaskoczy wtedy pracuje do konca programu prawidłowo ,myslalem ze to wina brudnej wody ze cos przytyka ale nie jestem pewien
    Jest jeszcze 1 objaw podczas pracy czasami cos cyka w okolicy przyciskow ale nie jest to stale
    Przegladalem forum i wyczytalem ze moze to byc wina kondensatorow ale nie wiem czy w zasilaczu czy gdzies indziej -rozumiem ze wszystkie znajduja sie na plycie czolowej tam gdzie przyciski (chodzi o zasilacz )
    Zmywarka ma 6 lat
    Zdemontowalem plytke sterownia moze ma ktos jakies sugetie co wymienic
    Załączniki:
    • Zmywarka Amica ZIA 6428 po pierszym wypompowaniu wody gaśnie pulpit Plytka z zmywarki.jpg (58.76 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 10260369
    jacabytom31
    Poziom 10  
    Temat opanowany wymienilem 2 kondensatory (elektrolity) i zmywarka dziala jak nowa
REKLAMA