logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lark 35,6 poszukuje schematu(wyskakuje kalibracja ekranu i update)

kubzik123 27 Lis 2011 15:14 3026 8
REKLAMA
  • #1 10188929
    kubzik123
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    witam.
    Poszukuje schematu do larka 35.6 ponieważ mam ułamane wejście USB i styki są wyrwane z płytki.Chciałbym się wpiąć gdzieś wcześniej jeśli bedzie to możliwe ponieważ z pamięci nawi musze usunąc pewien pliczek. Gdy włącze nawigacje to za kazdym razem musze skalibrowac ekran i wskazać miejsce mapy na karcie pamięci.
  • REKLAMA
  • #2 10189629
    Pontikos
    Poziom 39  
    Ocena: 1007
    ...mozesz tez wejsc w wybor sciezki nawigacji i ustawic np. TotalCommandera (Link) z karty - za jego pomoca usuniesz pliczek :)
  • #3 10189817
    kubzik123
    Poziom 10  
    Ale niby jak mam to zrobic z karty? Masz może jakiegos tutoriala? tego total commandera wgrac na karte tak?

Dodano po 13 [minuty]:

zrobilem tak ze wgralem na karte pamieci, potem ustawienia/wybierz nawi tutaj wybralem ikonke total commandera.Wyszedlem z tego i włączylem mape wlączyl sie total commander, co zrobić dalej?
  • REKLAMA
  • #4 10189881
    Pontikos
    Poziom 39  
    Rozumiem ze mozesz sie spieszyc, ale uwazam ze pisanie tutoriala do jednego zdania ktore napisalem w poprzednim poscie moze odrobine uwalaczac czyjejs inteligencji: )

1. sciagasz plik podany w linku - rozpakowujesz - kopiujesz na karte SD
    2. umieszczasz karte w urzadzeniu
    3. na uruchomionej nawigacji klikasz: ustawienia - wybierz nawigacje - wybierasz sciezke do pliku cecmd.exe
    4. wychodzisz z menu, klikasz "nawigacja"
    5. uruchamia sie manager plikow (do niego juz nie bedzie tutoriala, bo polski manual jest publicznie dostepny) za pomoca ktorego kasujesz rzadany plik
  • REKLAMA
  • #5 10189969
    kubzik123
    Poziom 10  
    Pontikos napisał:
    Rozumiem ze mozesz sie spieszyc, ale uwazam ze pisanie tutoriala do jednego zdania ktore napisalem w poprzednim poscie moze odrobine uwalaczac czyjejs inteligencji: )

1. sciagasz plik podany w linku - rozpakowujesz - kopiujesz na karte SD
    2. umieszczasz karte w urzadzeniu
    3. na uruchomionej nawigacji klikasz: ustawienia - wybierz nawigacje - wybierasz sciezke do pliku cecmd.exe
    4. wychodzisz z menu, klikasz "nawigacja"
    5. uruchamia sie manager plikow (do niego juz nie bedzie tutoriala, bo polski manual jest publicznie dostepny) za pomoca ktorego kasujesz rzadany plik

Dokladnie tak mam zrobione, tylko teraz nie wiem który plik usunąc, mój problem polega na tym ze za każdym razem jak wlączam urządzenie wyskakuje mi system intializing, update, a póżniej kalibracja ekranu po pokazaniu się"pulpitu" najpierw musze wskzac miejsce automapy na karcie pamieci i dopiero potem moge ją uruchomic, i tak jest za kazdym razem jak wlącze urządzenie, Slyszalem ze trzeba usunąc jakiśplik aby się tego pozbyć. Usunelem wszystkie 3 pliczki z folderu NANDflash ale to nic niedało. W dodatku teraz weszłem i są tam dalej.
  • #6 10190121
    Pontikos
    Poziom 39  
    Folder $MSD$ (moze byc ukryty). Ale objaw jest niepokojacy - raczej wskazuje na uszkodzenie pamieci, na ktorej NIE ZAPISUJA sie ustawienia...

Ale to juz nie nalezy do tematu watku, ktory uwazam za wyczerpany :)
  • REKLAMA
  • #7 10190171
    kubzik123
    Poziom 10  
    Pontikos napisał:
    Folder $MSD$ (moze byc ukryty). Ale objaw jest niepokojacy - raczej wskazuje na uszkodzenie pamieci, na ktorej NIE ZAPISUJA sie ustawienia...

Ale to juz nie nalezy do tematu watku, ktory uwazam za wyczerpany :)

Myślę, ze nie warto specjalnie zakładać drugiego tematu i można kontynuować próby
    tutaj.
    Zdania zaczynamy wielką literą i kończymy kropką.Proszę niezwłocznie poprawić swoją wiadomość.jever 23
  • #8 10190224
    Pontikos
    Poziom 39  
    Zagadnienie na ktore zdryfowal temat, zostalo juz na Elektrodzie omowione - wystarczy poszukac, zamiast dublowac to, co juz raz zostalo napisane.
  • #9 10193405
    kubzik123
    Poziom 10  
    Już zrobiłem. Wystarczyło sformatować pamięc NANDflash i wszystko śmiga.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje schematu do nawigacji Lark 35.6 z uszkodzonym wejściem USB, co uniemożliwia usunięcie pliku z pamięci. Po włączeniu urządzenia pojawia się komunikat o kalibracji ekranu oraz konieczność wskazania lokalizacji mapy na karcie pamięci. Użytkownik otrzymuje wskazówki dotyczące instalacji Total Commandera na karcie SD, co pozwala na usunięcie problematycznego pliku. Po kilku próbach i sugestiach dotyczących ukrytych folderów, użytkownik decyduje się na sformatowanie pamięci NANDflash, co rozwiązuje problem.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA