logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 3310 z softem Elektro255 - zawiesza się przy szybkim wybieraniu

BaMaX 10 Gru 2004 23:25 1604 8
REKLAMA
  • #1 1050952
    BaMaX
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Witam...

Kupiłem telefonik z softem Elektro255 i po wprowadzeniu szybkiego wybierania pod nr 3 telefonik sie zawiesił i tak już zostało. Czy posiada ktoś sofcik Elektro255 v 9.60 lub nowszy, bo to chyba jak się zorientowałem jedyna możliwość postawienia go na nogi.

Mój mail: Yoasia_j(_at_)interia.pl

Proszę o pomoc, pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 1051116
    tomikgsm
    Poziom 19  
    Ocena: 16
    a prubowałeś wyjąć baterie i znowu odpalić fona...?
  • #3 1051383
    lackyluck
    Poziom 21  
    moim zdaniem bez baterii troszke gorzej działa telefon.....
  • REKLAMA
  • #4 1051692
    lukaszb88
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    moim zdaniem muminkowi chodzilo o to zeby baterie wyjac i wlozyc :) ale to tylko tak sobie filozofuje ;)
  • REKLAMA
  • #6 1058767
    Komar_wladek
    Poziom 19  
    Ocena: 8
    I nie baw sie w modyfikacje trojki - to jeden z wielu bledow tego softu
  • #7 1058827
    lackyluck
    Poziom 21  
    nom niestety ten soft ma do siebie to ze ma full bledow, zarowno w madosie jak i w normalnym menu np podczas pisania esmesesa potrafi sie zawiesic, nawet 2 razy jak sie napisze te same znaki... nie wiem w czy tkwi problem, ale w zyciu nie kupie tej modyfikacji...
  • REKLAMA
  • #9 1423750
    ninjahwdp
    Poziom 28  
    http://www.gsm.sobotka.net/articles.php?id=1 Tutaj najwiecej softow ile widzialem w sieci w jednym miejscu... ja polecam moze nie znanego dotad modyfikatora... ale DBLO 5.01 wymiata... wgrywam wszystim ktorzy chca z bajerami, i 0 reklamacji,

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z telefonem Nokia 3310 wyposażonym w modyfikowany soft Elektro255, który zawiesza się po ustawieniu szybkiego wybierania pod numerem 3. Wskazuje, że jedynym sposobem na przywrócenie funkcjonalności może być instalacja nowszej wersji oprogramowania Elektro255, np. wersji 9.60 lub wyższej. W odpowiedziach sugerowano podstawowe metody resetu, takie jak wyjęcie i ponowne włożenie baterii oraz wykonanie pełnego resetu fabrycznego za pomocą programu NOKIA M-BUS (np. narzędzia "knok"). Wskazano jednak, że soft Elektro255 jest znany z licznych błędów, w tym zawieszania się podczas pisania SMS-ów i problemów z modyfikacją szybkiego wybierania. Zalecano rozważenie alternatywnych, bardziej stabilnych modyfikacji oprogramowania, takich jak soft MaciejKa lub DBLO 5.01, które są polecane ze względu na mniejszą ilość błędów i lepszą stabilność działania. Udostępniono również linki do repozytoriów z różnymi wersjami softów dla Nokii 3310.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA