logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wyłączyć funkcję duplex w HP LaserJet 2200dtn? Drukuje jak dwustronnie

Nataly1733 27 Lis 2011 23:09 1974 2
REKLAMA
  • #1 10191284
    Nataly1733
    Poziom 1  
    witajcie, mam nadzieję że pomożecie, problem z laserjet 2200dtn zaczął się po włączeniu przeze mnie funkcji duplex z panelu sterowania, drukarka drukuje w duplexie bez problemu, ale juz nie potrzebuję drukowania dwustronnego więc tak jak ustawiłam duplex tak też go wyłączyłam, w ustawieniach drukarki mam informację, że duplex został wyłączony a pomimo tego kiedy chcę wydrukować jedną stronę to pobiera kartkę, obraca ja tak jak do drukowania dwustronnego, zadrukowuje ją jednostronnie zgodnie z poleceniem, obraca ponownie i wypluwa na górną tackę. próbowałam rozwiązać ten problem otwierając tylną tackę, żeby nie mogła obracać kartki ale co z tego skoro wtedy pobiera 1 dodatkowa kartkę ale jej nie zadrukowuje tylko przelatuje przez drukarkę. Moje pytanie brzmi, o co chodzi i jak to odwrócić? Zanim włączyłam funkcję duplex nie miałam żadnego problemu a teraz żałuję, że w ogóle korzystałam z duplexu.
  • REKLAMA
  • #2 11037362
    maciejf1
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    wyłącz duplex z poziomu menu drukarki, a nie sterownika w komputerze
  • #3 11039026
    Awdeg
    Poziom 26  
    Ocena: 43
    Napisz jak włączyłaś duplex lub lepiej wrzuć stronę konfiguracji drukarki
REKLAMA