logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdjąć simlock z Sagem MC939 z sieci D2, by działał w polskich sieciach?

brief99 11 Gru 2004 00:22 1588 8
REKLAMA
  • #1 1051130
    brief99
    Poziom 22  
    Ocena: 146
    witam... Sagem MC939 nie dziala w siecich ERA, IDEA i PLUS. Po wlozeniu kart SIM tych operatorow i wpisaniu PINu na wyswietlaczu pojawia sie napis SIMLOCK i echo. Na szybce tego telefonu widnieje logo D2, czyzby to siec niemiecka? Jak zrobic zeby dzialal w sieciach polskich? prosze o porady.
  • REKLAMA
  • #2 1051185
    vymiathatch
    Poziom 31  
    Ocena: 114
    zdjac sim locka i wsio
  • REKLAMA
  • #4 1051207
    vymiathatch
    Poziom 31  
    czasem schodzi przy energicznym rzucie w betonowy mur, oczywiscie ze kablem
  • #5 1051479
    Manix
    Poziom 24  
    Ocena: 21
    Vymiathatch nie bądź taki złośliwy, był taki programik, który liczył kod odblokowania. Chodziło to z Sagemem MC912 i starszymi wersjami 939(sprawdzałem). Jednak najprostszą i pewną metodą jest unlock po kablu.
    Załączniki:
    • SagemService25.zip (729.61 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #6 1051536
    vymiathatch
    Poziom 31  
    Manix sam wiesz jak jest z takimi ludzmi jak im powiesz cos to pozniej trzeba ich prowadzic za raczke przez caly unlock, a oni nawet nie racza poszukac sami, wiec moze sie ktos obrazac ale zmienilem teroche moje podejscie do forum bo czytanie tych samych postow znudzilo mnie juz
  • REKLAMA
  • #7 1051869
    brief99
    Poziom 22  
    kolego vymiathatch za raczke to mozesz prowadzic stara babke przez przejscie, to forrum jest stworzone po to aby dzielic sie swoimi poradami i spostrzezeniami a nie od razu cwaniakowac ale no coz, nie wszyscy przeciez sa ALFA i OMEGA... (jak widac wyjatek stanowi kolega vymiathatch...) :-) Takie glupie sugiestie powinny sie znalezc w dziale cwaniacy... Dzieki kolego Manix, sprobuje i dam znac...
  • #8 1052376
    MILO
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 16
    a ja mysle ze to ty brieff powienienes byc w dziale dla jakis "chlonących wiedze inaczej" bo logika wskazuje na to ze masz zalozonego simlocka i szybki wniosek ze trzeba poszukac tematu o zdejmowaniu simlocka z 939, nieprawdaz?
    kolega Wymiathach ma niestety racje, l;udzie którzy naprawde cos wiedza czytaja forum jedynie zeby sie posmiac i przez takich co pisza jedno a to samo (soft z 3310, unlock kodem sonyeryka itp) nie chca pomagac innym a forum poziomem zbliza sie ku dnu..............
  • #9 1052798
    brief99
    Poziom 22  
    ooooo nastepny koles ktory prawi moraly, FACHOWIEC... I prosze mi nie wskazywac drogi co mam robic i gdzie mam szukac, po to jest forrum zeby odpisawac nawet na glupie pyytania, jak szanownym kolegom to nie pasuje to prosze nie brac udzialu w dyskusji.... pozdrawiam....

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Sagem MC939 posiada simlock na sieć D2 (prawdopodobnie niemiecką), co uniemożliwia korzystanie z kart SIM polskich operatorów takich jak ERA, IDEA i PLUS. Po włożeniu karty SIM i wpisaniu PIN-u pojawia się komunikat SIMLOCK. Rozwiązaniem jest zdjęcie simlocka, które najpewniej wymaga użycia kabla do połączenia telefonu z komputerem i wykonania procedury odblokowania. Istniały programy do generowania kodów odblokowujących dla modeli Sagem MC912 i starszych wersji MC939, jednak najprostsza i pewna metoda to unlock po kablu. Próby odblokowania za pomocą klawiatury telefonu nie są skuteczne. Dyskusja podkreśla, że samodzielne poszukiwanie informacji jest zalecane, a odblokowanie simlocka wymaga specjalistycznego oprogramowania i sprzętu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA