logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

GeForce 8600 GT - kod 43, pocięty obraz, czy karta umiera?

flyeer 29 Lis 2011 15:12 2231 5
REKLAMA
  • #1 10197149
    flyeer
    Poziom 9  
    Witam, pojawił się pewien problem z moją kartą graficzną, monitor przez pewien czas wyświetlał sieczkę:/ tzn: obraz był pocięty na małe fragmenty, wymieszane na ekranie. Menadzer urzadzeń pokazał błąd katy graficznej i komunikat "system zatrzymal urzadzenie z powodu zaraportowanych problemow kod 43". Przy kolejnym restarcie systemu obraz nadal był "posiekany" ale przy pełnym uruchomieniu win 7, wszytko wróciło do normy, ale mam pytanie: czy ten błąd oczymś świadczy? i czy bedzie sie powtarzał? czy karta graficzna umiera???
  • REKLAMA
  • #2 10197168
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3540
    Podaj markę i model zasilacza?

Uruchom program OCCT GPU:OCCT i wklej uzyskane wykresy.

SPOSÓB WKLEJANIA GRAFIKI
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic595877.html
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 10197457
    piotraslump
    Poziom 12  
    Ocena: 11
    mam te samą karte i miałem problem raz ale na gwarancje oddałem i naprawili.
  • REKLAMA
  • #5 10198547
    TheDragi
    Poziom 11  
    Mi się robiło podobnie( wyskakiwaly paski, kropki, i niewiadomo co) Okazało się ze kabel od monitora był uszkodzony i robił zwarcie.
  • #6 10338454
    flyeer
    Poziom 9  
    Hejka, trochę czasu minęło od usterki ale udało się wyeliminować problem (chyba). Wypiąłem kartę graficzną i odkurzyłem (była bardzo brudna), możliwe że podczas pracy wzrastała temperatura i karta nie działała poprawnie. Po odkurzeniu wszytko gra:)
REKLAMA