Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

potrzebny schemat uzwojeń stojana do hondy ecmt 7000 i 9500

benek1609 05 Dec 2011 23:05 9478 5
    benek1609
    Level 2  
    Potrzebny schemat uzwojeń stojana agregatu prądotwórczego typ Honda ecmt 7000 i Honda ecmt 9500.Spalone uzwojenia w oby dwóch stojanach.Gdzie można uzyskać takie schematy.
  • Helpful post
    gsminfo
    Level 21  
    Właśnie taki robiłem, poszukam. Ale co , zgubiłeś się przy liczeniu-rysowaniu?.
    gsminfo
    Level 21  
    Jest tak 1 faza
    4 w grupie 7 wolnych
    start nawijania od zera gwiazdy
    po 2 zwoje w żłobku i druga przeciw legła cewka tak samo, z końca cewki odczep na AVR a nawijam dalej tym samym drutem ale wracam do pierwszego żłobka i dokładam w każdym żłobku po 28 zwojów, koniec to wyjście fazy. A więc mam w sumie 8 razy po 2 zwoje plus 8 razy po 28 razem na fazę 240 zwojów średnicy 0,8 AL. Dodatkowo w 4 żłobku cewek dodatkowe uzwojenie po 44 zwoje, razem 88 zwojów średnicy 0,65 AL
    2 faza uzwojenie robocze tak samo ale bez uzwojenia po 44 zwoje. Jest tam inne uzwojenie 14 zwojów średnicy 0,85 AL do ładowania (12V) tylko w jednej cewce 4 żłobek
    3 faza tylko uzwojenie robocze (2+28 zwojów)
    Na 4 aktualnie agregaty w naprawie 3 mają różne AVR-ki a więc będzie różnica w uzwojeniu.
    Nie przezwajałem jeszcze uzwojenia agregatu który ma pobierane napięcia na AVR z pełnej fazy (tam uszkadzają się AVR-ki)
    Bywają różnice w zwojach 1 czy 2 , ale to nie ma znaczenia bo można to pod regulować AVR-kiem.
    Jutro narysuję schemat i podeślę.
    benek1609
    Level 2  
    Witam. Z góry dziękuje za zainteresowanie no i za chęci i pomoć

Dodano po 2 [minuty]:

Witam. Z góry dziękuje za zainteresowanie no i za chęci i pomoć
    Będe czekał za schematem . Dzięki.
  • Helpful post
    gsminfo
    Level 21  
    Witam przesyłam schemat:
    potrzebny schemat uzwojeń stojana do hondy ecmt 7000 i 9500

Jeśli coś jest niejasne to możesz pisać na PW.
    benek1609
    Level 2  
    Dzięki za schemat ,teraz jest wszystko jasne jak nawinąć stojan.Jak będzie okazja to z chęcią w czymś pomogę .Chciałem ofiarować punkty ale jestem za świeży, dzięki .