Witam! postanowiłem napisać, bo mam straszny poblem. jeżdżę seatem ibizą II FL 1.4 MPI 99 rok prod. silnik ANW benzyna+ LPG. auto odpala po długim kręceniu, chodzi kilkanaście sekund na benzynie po czym dławi się, skaczą obroty (1000- 200) po czym gaśnie. nie ma znaczenia czy silnik zimny, czy ciepły jest tak samo. na gazie jest wszystko dobrze. gdy rozpędzę go na gazie i chcę przerzucić na PB to mimo dodania gazu zwalnia, dławi się i często gaśnie, zdarza się, że gdy bardzo go przeciagne na PB to "jakoś" się kula... Wydaje mi się, że dużo paliwa wtedy pali. ogólnie nie chce jeździć na PB
wymieniłem już: termostat, czujnik temperatury sterownika, filtr od PB i gazu, sondę lambda, wymieniane były wtryski ( bez listwy) i popma PB,kalibrowana i czyszczona była przepustnica,
jeszcze jakiś czujnik nie pamiętam chyba położenia wału lub wałka rozrządu.
Komputer nie pokazuje żadnych błędów. Nie mam pojęcia, co to może być. proszę o pomoc.(instalacja jest 2 generacji elpigaz od 2004r.)
jeszcze jakiś czujnik nie pamiętam chyba położenia wału lub wałka rozrządu.
Komputer nie pokazuje żadnych błędów. Nie mam pojęcia, co to może być. proszę o pomoc.(instalacja jest 2 generacji elpigaz od 2004r.)