logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SEAT IBIZA 1.4 MPI PB+ LPG '99r. NA pb DŁAWI SIĘ I GAŚNIE

laseros86 07 Gru 2011 15:19 1329 5
REKLAMA
  • #1 10229464
    laseros86
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Witam! postanowiłem napisać, bo mam straszny poblem. jeżdżę seatem ibizą II FL 1.4 MPI 99 rok prod. silnik ANW benzyna+ LPG. auto odpala po długim kręceniu, chodzi kilkanaście sekund na benzynie po czym dławi się, skaczą obroty (1000- 200) po czym gaśnie. nie ma znaczenia czy silnik zimny, czy ciepły jest tak samo. na gazie jest wszystko dobrze. gdy rozpędzę go na gazie i chcę przerzucić na PB to mimo dodania gazu zwalnia, dławi się i często gaśnie, zdarza się, że gdy bardzo go przeciagne na PB to "jakoś" się kula... Wydaje mi się, że dużo paliwa wtedy pali. ogólnie nie chce jeździć na PB :cry: wymieniłem już: termostat, czujnik temperatury sterownika, filtr od PB i gazu, sondę lambda, wymieniane były wtryski ( bez listwy) i popma PB,kalibrowana i czyszczona była przepustnica,
    jeszcze jakiś czujnik nie pamiętam chyba położenia wału lub wałka rozrządu.
    Komputer nie pokazuje żadnych błędów. Nie mam pojęcia, co to może być. proszę o pomoc.(instalacja jest 2 generacji elpigaz od 2004r.)
  • REKLAMA
  • #2 10229759
    emeryt2
    Poziom 42  
    Ocena: 2302
    Jak wygląda ciśnienie paliwa na listwie? , sprawdź ,czy nie "przecieka " regulator ciśnienia paliwa na listwie . Skąd masz dane ,że "zalewa" silnik benzyną. Był sprawdzany czas otwarcia wtrysków?
  • REKLAMA
  • #3 10229825
    laseros86
    Poziom 10  
    nie wiem jak wygląda ciśnienie na listwie, a to że zalewa to wydaje mi się dlatego, że śmierdzi bardzo benzyną przy odpalaniu
    jak sprawdzić ciśnienie na listwie wtryskowej?

Dodano po 1 [minuty]:

jest jakiś fachowiec w okolicach Inowrocławia, który podjął by się naprawy lub pomocy w naprawie?
  • REKLAMA
  • #4 10229894
    emeryt2
    Poziom 42  
    Ocena: 2302
    Po Twoim opisie można sądzić ,że masz dostęp do testera lub dobrego komputera. Myślę,że nie wymieniałeś tyle podzespołów na oko!
  • REKLAMA
  • #5 10229942
    laseros86
    Poziom 10  
    nie mam swojego VAG-a. znajomy mechanik ma mały warsztat i on mi to wymieniał i naprawiał. ciśnienia na listwie napewno nie sprawdzał

Dodano po 1 [godziny] 32 [minuty]:

Pomóżcie... piszcie swoje sugestie

Dodano po 45 [minuty]:

Może chociaż ktoś wie jak zrestartować komputer, bo zastanawiam się, czy nie rozjechały się mapy
  • #6 10232247
    Pawel wawa
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4429
    3.1.13. (10.9, 15) Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.
REKLAMA