logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nagrywarka TSSTcorp CDDVDW TS-L633A dziwnie wypala płyty DVD+R DL 8.5GB

alanFreeStyle 07 Gru 2011 21:27 3659 1
REKLAMA
  • #1 10231237
    alanFreeStyle
    Poziom 9  
    Witam mam taki problem mam laptopa Samsung R610 i w nim nagrywarka Toshiba Samsung TS-L663A, a chodzi o to że gdy nagrywam płyty DVD+R DL 8.5GB to wypala mi bardzo dziwne koła ,,słoje'' i na dodatek po nagraniu nie mogę jej skopiować ani zrobić obrazu nie wiem dlaczego tak się dzieje? Postanowiłem więc ją aktualizować, zmieniłem firmware nagrywarki, miałem firmware SC04 i zmieniłem na SC05, po zmianie firmware nagrałem płytę ponownie aby sprawdzić czy to coś pomogło ale nie, nadal wypala te dziwne koła i ,,słoje''. Już nie wiem naprawdę co mam zrobić, da radę to jakoś naprawić? proszę o pomoc!

Dzięki z góry
    Oto zdjęcia nagranej płyty
    Nagrywarka TSSTcorp CDDVDW TS-L633A dziwnie wypala płyty DVD+R DL 8.5GB Nagrywarka TSSTcorp CDDVDW TS-L633A dziwnie wypala płyty DVD+R DL 8.5GB Nagrywarka TSSTcorp CDDVDW TS-L633A dziwnie wypala płyty DVD+R DL 8.5GB
  • REKLAMA
  • #2 10263736
    coverrower
    Poziom 1  
    Witam kolego, mam ten sam problem.

Przeczesałem internet, podobno taki zapis nie wpływa na zapis ścieżki jednak ja nie mogę z takiej płytki nic skopiować i podczas odtwarzania są problemy ;/

Wygląda takiego zapisu wynika ze "strategii zapisu" (co by to nie znaczyło ...) i zwie się Z-CLV ...

nie jest to moja wiedza tylko zlepek informacji z sieci.

Akurat za 5 minut zaczynam zgrywanie i wyłącze programy do wirtualnych napędów co też powinno pomóc w jakimś stopniu.

Osobiście problemu "słoi i kół" nie mam na większości płyt firmy EMTEC ... na TDK słoje, na esperanzach - słoje, na Omegach eXtreme - to samo ...

ponadto nic ci nie pomoże instalowanie nowych sterowników ASPI chyba że masz inny system niż win & 64 :)

ogólnie nie mamy się co bać o nagrywarki bo są technicznie sprawne, wina oprogramowania. znając szczęście to u sąsiada by nagrywarka wypalała niczym w tłoczni ...

pozdrawiam i mam nadzieje ze chociaż troche pomogłem.

Btw jak wypalisz płytkę udanie to daj znać jak to tam wszystko skonfigurowałeś :D
REKLAMA