Czekaj, czekaj jednej rzeczy nie rozumiem, mówisz wyjście liniowe. A niebieski to nie jest przypadkiem wejście liniowe? Podłączając tam kabel MiniJack<->RCA (powinno działać na jeden głośnik w takim przypadku) nic się nie dzieje. A panel przedni nie wiedzieć czemu, ale nie działa.
Prawie wszystko mam podłączone do płyty głównej, poza dwoma MiniJackami wychodzącymi gdzieś spod obudowy przedniego panelu. Tylko po cholerę one są?
Podłączając wzmacniacz - RCA - MiniJack - wyjście surround, jeden z głośników działa jako boczny.
WojtasJD napisał: Co do VAC, skoro masz tam Winampa to w jego opcjach wejdź we wtyczki wyjściowe i we właściwościach wtyczki wybierz urządzenie: VAC. Komunikat przypomina, że to trial.
Próbowałem grzebać przy Winampie, po ustawieniu VAC wyskakuje błąd " Błąd tworzenia bufora DirectSound. Kod błędu: 88780064". Czyli coś mam źle ustawione z tym VAC. Ściągałem też jakieś śmieszne plug-in'y do Winampa, ale żadna z nich nie zdała testu, albo nic się nie działo (grało dalej albo przez S/PDIF albo analogi), albo wyskakiwały błędy, co skutkowało reinstallką Winampa.
Czytałem gdzieś na forum, że VAC też tworzy opóźnienia dźwiękowe, ale myślę, że jakby wszystkie głośniki chodziły równo względem siebie, a lekko opóźnione względem obrazu, to byłoby "pół biedy". Pół bo przy słuchaniu muzyki to w ogóle nie przeszkadza, gorzej przy filmach i grach.