logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki aparat kompaktowy do 500 zł z prostą obsługą i nagrywaniem filmów?

sayintruth 09 Gru 2011 17:21 1848 4
REKLAMA
  • #1 10238457
    sayintruth
    Poziom 9  
    Witam,
    Planuję kupić dziewczynie aparat kompaktowy na gwiazdkę :)
    Istotne są przede wszystkim takie opcje jak:
    1) rozmiar (jak najmniejszy)
    2) obsługa (jak najprostsza, ale oczywiście bez przesady)
    3) możliwość nagrywania filmów i przerabiania ich w standardowych programach typu windows movie creator (tutaj w pamięci mam aparaty marki sony, gdzie filmy trzeba konwertować by móc cokolwiek z nimi zrobić - masakra)
    4) duża pamięć (najlepiej, żeby był z opcją karty sd)
    5) rozsądne trzymanie baterii

Oczywiście miło by było jak by robił ładne zdjęcia, ale z własnego doświadczenia wiem, że na ogół zdjęcia z aparatów do 500 zł są średnie...
  • REKLAMA
  • #2 10239198
    szagi84
    Poziom 10  
    za ta cene polecam

Samsung PL210
    Olympus Smart VR-310
    Sony Cyber-shot DSC-H70 ten ma znajomy i naprawde jest super dał 629zł
    ale widze w euro juz po 599zl
  • REKLAMA
  • #3 10239364
    sayintruth
    Poziom 9  
    Dzięki. Bardzo sensownie wygląda ten sony :) jeszcze w dodatku jest czerwony :) heh. Powinien się spodobać. Ale może ktoś jeszcze coś dorzuci od siebie. Przyznam, że przejrzałem sporo stron i for i nigdzie nie mogłem znaleźć sensownych odpowiedzi w związku z tym tematem (jedynie z ubiegłych lat), a sądzę, że nie tylko ja potrzebuję takiej pomocy.
  • REKLAMA
  • #4 10241020
    szagi84
    Poziom 10  
    powiem Ci tak sam sie bawiłem tym soniaczem dla amatorki jest oki

wiesz w kompaktach do 500 szalenstwa nie ma ale amatorsko jest spoko

szukaj kompakta ze stabilizacja obrazu wiadomo piksele nie graja wielkiej rozniczy szukaj z dobra ogniskowa i zoomem optycznym

wiadomo wiekszy wyswietlacz krocej bateria chcesz moge Ci doradzic ale napisz do czego ten Aparat

czy tylko amatorka czy tak wiesz cos lepszego

Jak rozpoczynamy i kończymy zdania?
    Proszę poprawić!
    [_P_]
  • #5 10253885
    sayintruth
    Poziom 9  
    Aparat ma głównie służyć do tego do czego służy taki kompakt... czyli do uwiecznienia chwili :) Często chodzimy na spacer z psami, więc fajnie by było móc nagrywać ludzkiej jakości filmy, o dobrych zdjęciach w ruchu nawet nie myślę, od tego mamy inny aparat. Wymagania są takie jak napisałem w pierwszym komentarzu. Czy ktoś może coś jeszcze polecić?

Słyszałem też dobre opinie na temat Nikona coolpix s4000, czy może ktoś się wypowiedzieć na jego temat?

p.s. do moderatora, czy nie możesz pisać swoich uwag na priv? Mi nie przeszkadza w ogóle to w jaki sposób jest napisany komentarz nade mną, a twoje "polonistyczne podejście" tylko zniechęca innych do pisania.
REKLAMA