logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki aparat kompaktowy 300-400zł ? zupełnie sie na tym nie znam

Malix7 05 Gru 2011 22:23 2792 3
REKLAMA
  • #1 10223403
    Malix7
    Poziom 15  
    Ocena: 28
    Witam chce kupić aparat cyfrowy do 400zł max najlepiej do 300zł, mam samsunga digimax s600 ale jakieś nieładne zdjecia robi :) Bardzo proszę o pomoc bo zupełnie sie na tym nie znam, zdjecia matorskie na wakacje itp. chcialbym żeby zdjecia robił wformacie 16:9 i najlepiej filmy hd ale nie koniecznie bardziej mi zależy na jakości zdjęć :)
    zastanawiam sie nad takimi modelami może ktoś coś doradzi

i czy wogóle jest sens wymieniać tego samsunga na takie tanie modele?

APARAT FUJI FinePix AX300 230zł

Sony Cyber-Shot DSC-W530 Niebieski 14.1MP 2lataGW 400zł
    i tu moje propozycje się kończą , jestem zupełnie bezradny :)
  • REKLAMA
  • #2 10223487
    bbradek
    Poziom 11  
    Przy wyborze takiego aparatu, warto zwrócić uwagę na tzw. jasność obiektywu. Prościej rzecz ujmując, chodzi o to czy w danych warunkach oświetleniowych zrobimy dobre zdjęcie. Jako, że często wykonujemy je w pomieszczeniach - ilość światła jest niewielka i czym "jaśniejszy" obiektyw tym będzie nam łatwiej takie zdjęcie wykonać. Parametr ten określa się zwyczajowo jako F; Najlepsze mają F:2,7 lub F:3,0, gorsze mają wyższe wartości. Poza tym warto zapytać sprzedawcę o optykę. Większy zoom może jest fajny - jednak czym większy tym bardzie optyka nas zwodzi i przydałaby się stabilizacja obrazu, ponieważ każde poruszenie aparatem powoduje efekt rozmytego zdjęcia. Nie chcę niczego reklamować, ale może jakiś OLYMPUS np VR-310. W tej cenie oferuję naprawdę dużo, 14 mg pixelowa matryca, zoom 10 razy (!!!), i nagrywanie filmów 30 klatek na sekundę w przyzwoitej rozdzielczości 1280 x 720. Oczywiście są też inne, chodzi mi jednak o pokazanie parametrów, abyś mógł wiedzieć czego szukać.
  • REKLAMA
  • #3 10223602
    Malix7
    Poziom 15  
    Ocena: 28
    Właśnie troche czytałem o tym olympusie i ludzie narzekają na słaba ostrość zdjeć i zdjecia w ruchu. nie mówiąc o tym że baterie starczaja na 70-100 zdjeć.
    Może ktos jeszcze sie wypowie natemat tego lub innego aparatu.
    A może taki Samsung PL120?? jest u mnie w sklepie za 339zł

Można zamknąć kupiłem Olympusa sp-800 za 649zł mam nadzieje że dla zupełnego amatora wystarczy
REKLAMA