logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TECHNICS SE-CH570 wyświetla się przez moment F61

wygryny 10 Gru 2011 17:40 1331 8
REKLAMA
  • #1 10242543
    wygryny
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Witam po wciśnięciu power uruchamia się i wyłącza wyskakuje kod F61 i znika gdy dłużej przytrzymam power to wieża działa czyli brak podtrzymania a nie mam schematu do tej pory sprawdziłem zimny luty, sprawdziłem kondensatory i tranzystory i są ok proszę o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 10242896
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 10247534
    wygryny
    Poziom 10  
    Rezystory niby dobre, podejrzewam układ BU2040 , ale nie wiem jak sprawdzić no i mogłem coś ominąć. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł to bym prosił o podpowiedź.
  • REKLAMA
  • #4 10247836
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 10248107
    wygryny
    Poziom 10  
    niestety nie posiadam schematu połączenia sprawdziłem są dobra czy możliwe że końcówka mocy ma zabezpieczenie przed włączeniem, zasilacz też sprawdziłem wychodzą napięcia

3.1.13. (10.9, 15) Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.
    (dj-MatyAS)
  • REKLAMA
  • #6 10248147
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #7 10295204
    wygryny
    Poziom 10  
    Witam po długiej przewie ale udało mi się uruchomić wymieniłem kondensatory przy końcówce lecz chodzi tylko jeden głośnik a drugi buczy i gdy wezmę głośniej to wyłącza się i wyskakuje F61 czyżby była padnięta jedna końcówka
  • #8 10295251
    djivo
    Poziom 23  
    Ocena: 58
    Piotrek prosił Ciebie abyś sprawdził co masz na wyjściu w uszkodzonym kanale .
    Wykonałeś to ?
  • #9 10295292
    wygryny
    Poziom 10  
    nie mam schematu i nie wiem jakie napięcia powinny być na poszczególnych pinach dla tego sprawdzam jedynie części typu: kondensatory,tranzystory i zimny lud
    Moderowany przez Grzegorz Markowski:

3.3. Użytkownik zobowiązany jest niezwłocznie wykonać polecenia moderatora.
    GM

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z wieżą TECHNICS SE-CH570, która po włączeniu wyświetla kod błędu F61 i się wyłącza. Po sprawdzeniu zimnych lutów, kondensatorów i tranzystorów, użytkownik podejrzewa uszkodzenie końcówki mocy lub jej zasilacza. W odpowiedziach sugerowane jest sprawdzenie połączeń między segmentami oraz napięć na wyjściu zasilacza. Po wymianie kondensatorów wieża działa, ale tylko jeden głośnik funkcjonuje poprawnie, a drugi buczy i wyłącza się przy zwiększonej głośności, co może wskazywać na uszkodzenie końcówki mocy. Użytkownik nie ma schematu, co utrudnia dalszą diagnostykę.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA