logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Płyta indukcyjna Electrolux EHD 60020 P - błąd E22

ziz77 13 Gru 2011 11:47 8244 1
REKLAMA
  • #1 10254168
    ziz77
    Poziom 2  
    Witam,

Czy ktoś z szanownych użytkowników spotkał się z tym alarmem - E22 po włączeniu. Wyjaśnienie z serwisu "to elektronika" jest mało pomocne.

Bedę bardzo wdzieczny za podpowiedzi.
  • REKLAMA
  • #2 10257343
    ziz77
    Poziom 2  
    No po burzliwym wieczorze, przeczytaniu połowy internetu teraz mogę powiedzieć, że chyba naprawiłem.
    Rozkręciłem cała płytę, wyjąłem pola grzewcze, zamieniłem podłączenia modułów z płytą sterowniczą... cały czas e22...
    Spróbowałem nawet poprawić luty na płycie sterowniczej przy scalakach i kondensatorach... i dalej e22...
    Zrezygnowany poskładałem płytę do kupy i tak na ostatni raz włączyłem... dalej e22...
    Lekko poirytowany tym, ze trzeba będzie się poddać postukałem palcem w okolicy panelu tak niedaleko kłódeczki... i pomogło!!!!!!

Podejrzewam, że jest coś nie tak z panelem dotykowym, tak jakby się zawiesił i samo włączanie z sieci i poprzez przyciskanie włącznika dotykowego niewiele dawało.

Ogólnie wnioski serwisowe są takie, że dostępność części (np panel dotykowy) do tej płyty jest bliska zeru - jedynie pozostaje przeszczep z uszkodzonego modelu.
REKLAMA