logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Indukcja Electrolux EHD 60015P - błąd E9 i Lock

Mateuss 21 Lis 2023 22:49 1239 4
REKLAMA
  • #1 20827068
    Mateuss
    Poziom 19  
    Ocena: 16
    Hej,
    Jak na złość, tydzień po przeprowadzce do nowego mieszkania padła płyta indukcyjna Electroluxa.
    Model EHD 60015SP
    PNC 949 594 308 00

Indukcja działała pod jedną fazą bez problemu a po południu zaczęłą przy włączaniu pokazywać symbol L (blokada panelu) i wyłączać się od razu.
    Teraz i po zdjęciu szkła (nie widać wody i żadnych oznak zalania) - pokazuje błąd E9.

Przejrzałem już płyty pod kątem zimnych lutów lub uszkodzeń i upaleń - wszystko wygląda OK.
    Zamieniłem również zworę do sterowania panelem z modułu prawego na lewy - nadal tak samo.
    Zasilanie 5V wydaje się być stabilne przy włączaniu płyty.
    Płyta jest zbudowana w oparciu o moduły tiger/cheetach.

Czy mogę prosić o wskazówki reanimacyjne?
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 20827350
    Mateuss
    Poziom 19  
    Tak, przeglądałem te tematy i próbowałem dojść po tamtych sugestiach, czyli zalanie, problemy z napięciem 5V i przezaworowanie płyty zasilacza, ale niestety nic to nie zmieniło. Reset czyli odłączanie płyty również nie pomaga w żaden sposób.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 20827483
    AsReeX
    Poziom 40  
    Ocena: 1594
    Mateuss napisał:
    Tak, przeglądałem te tematy i próbowałem dojść po tamtych sugestiach, czyli zalanie, problemy z napięciem 5V i przezaworowanie płyty zasilacza, ale niestety nic to nie zmieniło.

W Internecie piszą głupoty, a zabieranie się za naprawę sprzętu bez elementarnej wiedzy nie ma sensu. Interfejs bez szyby nie działa i pokazuje E-09
  • #5 20827837
    Mateuss
    Poziom 19  
    Dziękuję, faktycznie po założeniu szkła błąd zniknął i da się odblokować płytę.
    Nie wiem czemu wcześniej się nie dało zdjąć blokady. Może jednak gdzieś była jakaś wilgoć.
    W każdym razie - płyta ruszyła. 1,8k w kieszeni poczeka na inną okazję wydatów.
REKLAMA