logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak obrazu w telewizorze LG 32LG5600, dźwięk działa, co robić?

zuziek123 14 Gru 2011 10:33 1188 6
REKLAMA
  • #1 10257991
    zuziek123
    Poziom 2  
    Witam,
    posiadam telewizor LCD LG 32LG5600 i od dluzszego czasu mam problem z nim.
    Otoz po wlaczeniu go pilotem lampka mruga na czerwono i przechodzi w niebieski kolor. Niby jest wlaczony a obrazu nie ma... Dzwiek jest ale do tunera mam podlaczony zestaw glosnikow natomiast jezeli przeciskiem od glosu na pilocie czy w telewizorze probuje podglosic to nie ma zadnej rekacji. czyli tak jakby z tv nie bylo foni. jak go zostawiam w takim stanie tzn jak swieci na niebiesko lampa w tv to po jakims czasie on zaskoczy (raz szybciej raz dluzej)

jezeli tv odlacze z sieci na jakis dluzszy czas to pozniej wszystko jest ok dopoki nie wylacze znow tv, wczesniej tez tak robilem to pomagalo nawet do 3 tygodni ze nie musialem go odlaczac z sieci...

co to moze byc? co Wam przychodzi na mysl? mial ktos kiedys takie problem?
    pomozcie!!!

telewizor mam 3 lata...
  • REKLAMA
  • #2 10258090
    lisek
    Serwisant RTV
    Ocena: 6804
    Może być wszystko, ale głównie zasilacz.
    Musisz sobie dpowiedzieć sam na pytanie:
    ':?:' Znasz się na elektronice i pomiarach,lutowaniu itp ?

Jeśli jedna z odpowiedzi na NIE, daj sobie spokój i szukaj serwisu albo nowego zasilacza na znanym portalu lub giełda na Robotniczej (mówi mi o tym miasto: wro)

p.s

Może Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

Schemat i pełną instrukcje serwisową znajdzisz jak w pole wyszukiwarki wpiszesz : LD85D.
    Jest to nazwa chassis dla tego lcd LG.
  • REKLAMA
  • #3 10258137
    zuziek123
    Poziom 2  
    przeczytalem to co w linku,
    moje objawy sa troche inne w glosnikach od tv nic nie slychac zadnego "pyrczenia",
    normalnie sie zachowuje przy wylaczaniu. Problem pojawia sie przy wlaczaniu, nie ma obrazu... i jak staram sie poglosic pilotem to nie ma zadnego dzwieku?
    rowniez moze to byc zasilacz?

po odlaczeniu od sieci na jakies 3h tv sie wlaczy ale jak go wylacze to juz jest problem. z wlaczeniem
  • #4 10259049
    kukeka
    Poziom 19  
    Ocena: 7
    zuziek123 konkrety albo kosz!

Lisek, Ty nigdy nie miałeś wyczucia do ludzi i komu pomagasz... Niereformowalny gad. Takie tematy zostawiaj mi :wink:
  • REKLAMA
  • #5 10259344
    zuziek123
    Poziom 2  
    kukeka wielkie dzieki.
    nie takiej odpowiedzi oczekiwalem,

jezeli chodzi Ci o to ze trzeba szukac informacji to wybacz, szukalem no ale niestety nie bylo takiego przypadku jak moj i postanowilem zalozyc nowy temat i masz mi za zle ze zasmiecam forum...
  • REKLAMA
  • #6 10259823
    radsat
    Moderator
    Ocena: 209
    Brak poszanowania regulaminu.
  • #7 10259839
    Mirek Z.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 529
    Oraz zasad działu:Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany - punkty 1, 2, 3.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z telewizorem LCD LG 32LG5600, który po włączeniu nie wyświetla obrazu, mimo że dźwięk jest obecny. Po włączeniu lampka mruga na czerwono, a następnie świeci na niebiesko. Użytkownik zauważa, że po odłączeniu telewizora od zasilania na dłuższy czas problem ustępuje, ale powraca po ponownym włączeniu. W odpowiedziach sugerowane są możliwe przyczyny, głównie uszkodzenie zasilacza. Użytkownik prosi o pomoc i dzieli się swoimi doświadczeniami, jednak spotyka się z krytyką za brak poszanowania regulaminu forum.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA