logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kolory przewodów przy podłączaniu radia samochodowego (mazda 626 ge)

szymon1490 16 Gru 2011 22:09 2184 11
REKLAMA
  • #1 10268528
    szymon1490
    Poziom 10  
    Witam, mam problem z podłączeniem nowego radia samochodowego, ponieważ po wyjęciu radia okazało się, że przewody z kostki są poucinane i jest samoróbka na kostce elektrycznej. Nowe radio to alpine cde-111rm, w tym przypadku od radia też muszę uciąć kostkę i chcę połączyć to jak jest teraz. Tylko mam problem, ponieważ nie wiem który przewód do czego służy, jeżeli jest taka możliwość to proszę o opisanie kolejno przewodów (tych co dochodzą do kostki od "góry" na zdjęciu). Samochód to Mazda 626 ge.

Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
  • REKLAMA
  • #2 10268586
    ociz
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3486
    Oo Mazdy spalonej to jeszcze nie widziałem, także będę kibicować.
    Na poważnie to zostaw to komuś kto wie co robi, bo prąd na kolory nie patrzy.
  • REKLAMA
  • #3 10268613
    szymon1490
    Poziom 10  
    Podłączenie przewodów to nie problem, gdybym znał oznaczenia w samochodach.
  • REKLAMA
  • #4 10268616
    kizek
    Poziom 35  
    Ocena: 488
    Dlaczego kolego chcesz powielać kolejne błędy, same kostki elektryczne będą w tym samochodzie, totalne niechlujstwo. Tylko kostki "ISO", raz a dobrze.
  • #5 10268629
    szymon1490
    Poziom 10  
    Szkoda mi kasy na kostki, prosiłbym o rozszyfrowanie przewodów.
  • #6 10269364
    carot
    Poziom 26  
    Ocena: 643
    szymon1490 napisał:
    Szkoda mi kasy na kostki

A na radio nie było? Kostka kosztuje parę złotych. Skąd mamy wiedzieć, czy ktoś robił zgodnie ze sztuką(patrząc na kostki raczej nie). Równie dobrze mógł dać czerwony na masę, zielony na plus zasilania, a czerwony na głośniki. Miernik do raczki i sprawdzaj.
  • #7 10275187
    szymon1490
    Poziom 10  
    Jeżeli ludziska nie wiecie jak mogą być oznaczone przewody to po co się wypowiadacie w tym temacie?? Już sam doszedłem co jest do czego, ale na przyszłość radzę stronić od głupich komentarzy.
  • REKLAMA
  • #8 10275508
    carot
    Poziom 26  
    szymon1490 napisał:
    Jeżeli ludziska nie wiecie jak mogą być oznaczone przewody to po co się wypowiadacie w tym temacie?? Już sam doszedłem co jest do czego, ale na przyszłość radzę stronić od głupich komentarzy.

A widziałeś kiedyś elektryka-jasnowidza? Jak się nie chce dupy ruszyć i samemu zrobić, to po co żale wylewasz?
  • #9 10275923
    pioart
    Poziom 38  
    Ocena: 1473
    szymon1490 napisał:
    Już sam doszedłem co jest do czego, ale na przyszłość radzę stronić od głupich komentarzy.

Teraz będzie głupi komentarz.
    Kolego po jaka jasną cholerę piszesz durne posty, skoro do rozszyfrowania twojej zagadki z ArchiwumX, oczywiście bez inwestycji w cokolwiek wystarczy troszkę wiedzy i żarówka. Dobre rady traktujesz jako zbędne. Post dawno w kiblu powinien się znajdować, za lenistwo.
  • #10 10276162
    szymon1490
    Poziom 10  
    A widziałeś kiedyś elektryka-jasnowidza? Jak się nie chce dupy ruszyć i samemu zrobić, to po co żale wylewasz?[/quote]

Przecież napisałem, że problem już rozwiązałem sam i nie wiem po co idioto takie pierdoły wypisujesz, miałem nadzieję, że może ktoś wcześniej już coś podobnego robił i coś będzie wiedział...

Moderowany przez Pawel wawa:

Blokada pisania do czasu zrozumienia idei forum i przeproszenia użytkownika. 3.1.9. (4, 10.8, 10.4) Zabronione jest rozpowszechnianie treści ironizujących, prześmiewczych lub złośliwych, stanowiących przejaw braku szacunku do innych Użytkowników lub osób trzecich.

• #11 10276199
    carot
    Poziom 26  
    szymon1490 napisał:
    Przecież napisałem, że problem już rozwiązałem sam i nie wiem po co idioto takie pierdoły wypisujesz, miałem nadzieję, że może ktoś wcześniej już coś podobnego robił i coś będzie wiedział...

Ciśnie się pewna cięta riposta na usta, ale szkoda klawiatury. Nie raportowałem do tej pory, ale zrobię to, bo jedyne co umiesz, to bić piane.
    Dziecinada i partanina. Teraz zrób na izolatorach energetycznych, będzie cycuś.
  • #12 10277443
    Mirek Z.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 531
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany - p.3.1.14, p.3.1.17.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik ma problem z podłączeniem nowego radia samochodowego Alpine CDE-111RM w Mazdzie 626 GE, ponieważ przewody z kostki są poucinane i nie ma jasnych oznaczeń. W odpowiedziach pojawiają się sugestie, aby nie powielać błędów i zainwestować w kostki ISO, które zapewniają lepsze połączenie. Użytkownik jednak woli samodzielnie rozszyfrować przewody, co wywołuje krytykę ze strony innych uczestników dyskusji, którzy podkreślają, że brak wiedzy i niechlujstwo mogą prowadzić do niebezpiecznych sytuacji. Ostatecznie użytkownik informuje, że problem został rozwiązany samodzielnie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA