logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gigaset 3010 – brak połączenia słuchawki z bazą, migający napis BAZA 1

pelcbog 14 Gru 2004 14:33 3073 6
REKLAMA
  • #1 1059622
    pelcbog
    Poziom 17  
    Ocena: 29
    Wiem że temat przerobiony ale szukajac nie znalezłem prostej interpretacji logowania słuchawki do bazy.Mam dwa takie same tel.ale w żaden "spotkany " na alegro sposób nie działa aby odezwały się .Na słuchawkach wszystko się wyświetla i oba mają język angielsko -francusko-niemecki (możliwość wyboru),na obydwu miga napis BAZA 1 i na dole dwa znaki graficzne.Do menu mogę wejść ale zalogować lub inaczej -- otrzymać sygnał z bazy niemoge.
  • REKLAMA
  • #2 1060012
    JARTECH

Specjalista od telefonów
    Ocena: 32
    Witam.
    Jaki masz model słuchawki Gigaset 3000x.

Jartech
    Konto firmowe:
    PPHU JARTECH
    Poziomkowa 14, krotoszyn, 63-700 | Strona WWW: www.jartech.pl
  • REKLAMA
  • #3 1060042
    W.Wojtek
    Specjalista od telefonów
    Ocena: 430
    A zacznij od początku -- jaka to baza?? 3010 czy 3015????
    -zrób porządny reset bazy ( obu typach są drobne różnice w resecie..)
    Wprowadź bazę w tryb meldowania
    w menu słuchawki wpisz co trzeba
    jak baza dobra to musi zameldowć!!!
    Dla sprawdzenia zamelduj słuchawke w innej bazie..może byc G 1000. G 2000 i inne dest/gap.
    WW
  • REKLAMA
  • #4 1064274
    pelcbog
    Poziom 17  
    Baza to Gigaset 3010 słuchawka to Siemens 3000 Micro.Lepiej napisać niż zrobić. Jak się resetuje bazę i co trzeba "w menu słuchawki wpisz co trzeba ".Jak napisełem jest to wersja obcojęzyczna więc niezabardzo wiem jak poruszać się meni.Chwilowo nie posiadam na składzie zadnych baz typu Siemens Dect a tym bardziej - G 1000. G 2000 .Może napiszesz to bardziej prostym językiem.
  • #5 1064884
    makrz
    Poziom 12  
    Witam.
    W załączniku instrukcja meldowania słuchawki gigaset 3000 micro do bazy 3010.
    Załączniki:
    • 3010.jpg (724.29 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #6 1067399
    W.Wojtek
    Specjalista od telefonów
    Ocena: 430
    Lepiej sie kilka razy pytać niż samenu poszukać.
    WSZYSTKO- jak zrobić reset bazy jak meldować słuchawki ,instrukcje instrukcje obsługi simensa są na alektrodzie .Wystarczy przejrzeć inne posty dotyczące gigasetów.A gigaset 3000 Mikro to tylko mała wersja normalnego.NICZYM się funkcjonalnie nie różnią (Mikro ma tylko gniazdo do słuchaweczki dousznej.)
    A te kilkanaście słów w obcym jezyku niestety trzeba samamu przetłumaczyć.
    WW
  • #7 1075024
    pelcbog
    Poziom 17  
    Bardzo dziękuję za tą instrukcje oczywiście zadziałało Dzieki "makrz"
    W.Wojtek ty sie tak nie denerwuj jeśli się ma raz na dwa lata jeden egzeplarz aparatu to nie zawsze ma się instrukcje obsługi.Jednak szukałem we wszystkich postach o gigasecie ale nie za bardzo widziałem instrukcje po Polsku a, ja leciwy facet koło pięćdzisiątki już tak szybko niełapie obcej mowy.Wojtuś bądz bardziej wyrozumiały.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczył braku połączenia słuchawki Siemens 3000 Micro z bazą Gigaset 3010, objawiającego się migającym napisem "BAZA 1" na wyświetlaczu słuchawki oraz brakiem sygnału z bazy mimo możliwości wejścia do menu. Rozwiązaniem było wykonanie resetu bazy Gigaset 3010 oraz prawidłowe przeprowadzenie procedury meldowania słuchawki do bazy. Wskazano, że różnice w resetowaniu bazy mogą występować między modelami 3010 i 3015, a także zasugerowano testowanie meldowania z innymi bazami kompatybilnymi (np. Gigaset 1000, 2000). Użytkownik otrzymał instrukcję meldowania słuchawki 3000 Micro do bazy 3010, co pozwoliło na rozwiązanie problemu. Podkreślono, że słuchawka 3000 Micro funkcjonalnie nie różni się od standardowego modelu 3000, a bariery językowe w menu mogą wymagać tłumaczenia lub korzystania z instrukcji obsługi dostępnych na forach.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA