logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mitsubishi Space Star DI-D 1.9 - Gaśnie podczas jazdy

Stefink 19 Gru 2011 23:57 5529 12
REKLAMA
  • #1 10282174
    Stefink
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    Witam.
    Mam Space stara 1,9 DI-D.
    Od pewnego czasu zaczął mi gasnąć w trakcie jazdy.
    Najpierw zaświeca się sonda lambda a potem gaśnie.
    Po odczekaniu 3-4 minut odpalam go za 2-3 razem i tak mogę jeździć miesiąc, tydzień.
    Nie kopci nie stuka pracuje bez zarzutu tylko czemu gaśnie?
    Proszę o poradę.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 10284275
    decybel91
    Poziom 43  
    Ocena: 4192
    Masz problem z układem wtryskowym, jaki dokładnie pomoże ustalić diagnoskop.
  • #3 10293579
    Stefink
    Poziom 9  
    Byłem u mechanika, podłączył komputer i wykazało ogólnie, że coś się dzieje z układem paliwowym ale dokładnie co powoduje tę awarie to nie wyświetlił. Wymieniać wszystko po kolei to znowu są koszta.
    Dziękuję za podpowiedź.
    N pewno skorzystam.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #4 10293589
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 10293631
    Stefink
    Poziom 9  
    Zawsze wymieniam filtry kiedy jest już na to pora
  • #6 10293728
    rexonus
    Poziom 9  
    Ocena: 5
    Miałem to samo w astrze, okazało się że był padnięty czujnik halla , jak masz możliwość to podmień i zobacz czy się poprawi
  • REKLAMA
  • #7 10293750
    Stefink
    Poziom 9  
    Dzięki bardzo na pewno spróbuje każda rada jest ważna
  • #8 10294274
    robert_d_g
    Poziom 23  
    Ocena: 249
    Sprawdzić wtryskiwacze na przelewy
  • REKLAMA
  • #9 10300830
    decybel91
    Poziom 43  
    Ocena: 4192
    rexonus napisał:
    Miałem to samo w astrze, okazało się że był padnięty czujnik halla , jak masz możliwość to podmień i zobacz czy się poprawi

Czujnik halla w akurat tym Dieslu?
    Ludzie proszę, wtryski na przelewy, wydajność pompy niskiego i wysokiego ciśnienia, a także regulator ciśnienia.
  • #10 10896866
    alkholik
    Poziom 1  
    Ocena: 1
    witam mam podobny problem w space star 1.9 did tylko zauwarzyłem u siebie że samochód gdy jest zimny nie ma tego problemu i nie gaśnie ale gdy się nagrzeje zaczyna z początku szarpac a po chwili zapala sie silniczek krokowy i gaśnie ale gdy wyłączę zaplon i odpale go samochód normalnie idzie sprawdzałem już przelewy i filtry zmieniłem moze mi ktos pomorze z góry dziękuję
  • #11 11171832
    martini22
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Witam mam podobny problem przy nagrzaniu auta, ostatnio zauważyłem że jak zatankuję do pełna nie gaśnie, a kiedy w baku pozostaje 1/4 paliwa zaczyna gasnąć podejrzewam pompę która jest w baku.. Może ktoś już rozwiązał taki problem? Pozdrawiam.
  • #12 11187161
    martini22
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Problem u siebie rozwiązałem:) pompy w baku nie ma ale był syf z paliwa nagromadzony przy sitku zasysającym paliwo. Po wyczyszczeniu działa normalnie.
    Pasuje jeszcze zmienić filtr przed zimą..
  • #13 12207440
    Stefink
    Poziom 9  
    Przepraszam że tak późno ale dzięki za pomoc u mię było to samo

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z Mitsubishi Space Star 1.9 DI-D, który gaśnie podczas jazdy, co poprzedza zapalenie się kontrolki sondy lambda. Po podłączeniu do komputera diagnostycznego mechanik stwierdził problemy z układem paliwowym, ale nie określił dokładnej przyczyny. Użytkownicy sugerują różne możliwe przyczyny, takie jak uszkodzenie wtryskiwaczy, czujnika Halla, filtra paliwa oraz pompy paliwowej. Inny użytkownik zauważył, że problem występuje głównie po nagrzaniu silnika, a inny rozwiązał go przez oczyszczenie sitka zasysającego paliwo w baku.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA