logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy po niepoprawnym wgraniu softu może paść telefon? [6303 Nokia]

walker123 20 Gru 2011 21:02 2035 6
REKLAMA
  • #1 10285380
    walker123
    Poziom 10  
    Witam.
    Problemy się zaczęły od tego że miałem biały ekran i logo NOKIA, postanowiłem wgrać softa Phoenixem, dead USB. Coś mi jednak przerwało, nie udało się już jej włączyć.

W serwisie powiedzieli mi że padła płyta główna i nie opłaca się go robić, czy to możliwe że po wgraniu softu może się stać takie coś?
  • REKLAMA
  • #2 10285949
    rekordgsm
    Poziom 31  
    Ocena: 112
    Jeżeli elektronika jest sprawna a przyczyną usterki było SW, wgranie flasha powinno postawić ją na nogi, naładowana bateria na full i próbuj po USB, jak nie da się do zostaje po F-busie.
  • REKLAMA
  • #3 10286005
    walker123
    Poziom 10  
    Cytat:
    Waiting for USB device...
    Loading secondary boot code: 14592 bytes
    Secondary boot loaded
    Loading update server code: 430464 bytes
    Update server loaded
    Error initializing Algorithm. 0x8400A814
    ERROR: Failed to set phone to flashmode
    Starting to recover the phone
    Recovering phone
    Initializing
    Scanning image files...
    Unable to set the phone to flash mode. Unable to flash.
    All operations completed
    Product flashing aborted

Info z Phoenixa, jakby coś miało naświetlić.
  • #4 10292924
    bajeczny88
    Poziom 26  
    Ocena: 58
    A czy ta osoba w serwisie próbowała robić ten telefon po F-busie? Jeśli masz możliwość to spróbuj w różnych serwisach, nawet jeśli w jednym nie wyjdzie. Może ktoś będzie miał inny sprzęt i w końcu zdiagnozuje Twoją usterkę.
  • REKLAMA
  • #5 10297105
    konrdzik
    Poziom 22  
    Ocena: 49
    Zobacz pod bateria jaki masz product code , poszukaj firmware pod twój product code i wgraj w telefonik, powinni pomóc.
  • REKLAMA
  • #6 10297362
    walker123
    Poziom 10  
    Tak właśnie zrobiłem. ;]
    Myślę że już każda opcja z podpięciem była przerobiona.
  • #7 10297570
    rpk
    Poziom 26  
    Ocena: 18
    Podstawa to wgrywaj najnowszą wersję. Możliwe że wgrałeś starszą i stąd problem a serwis serwisowi nie równy więc próbuj w innym.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z telefonem Nokia 6303, który po nieudanym wgraniu oprogramowania Phoenixem przestał się włączać, a serwis stwierdził uszkodzenie płyty głównej. W odpowiedziach zasugerowano, że jeśli elektronika jest sprawna, wgranie odpowiedniego firmware'u powinno pomóc. Użytkownik został również zachęcony do sprawdzenia kodu produktu i wgrania najnowszej wersji oprogramowania, a także do konsultacji w różnych serwisach, ponieważ jakość usług może się różnić.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA