logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki sklep komputerowy najtanszy na rynku ? ( chodzi o zlozenie PCeta )

Andrzej Gdz 21 Gru 2011 15:46 1646 7
REKLAMA
  • #1 10288025
    Andrzej Gdz
    Poziom 22  
    Ocena: 96
    Witam !

Poniewaz jak grzyby po deszczu powstaja rozne internetowe sklepy zajmujace sie sprzedaza podzespolow jak i skladaniem z zakupionych podzespolow gotowych jednostek.

Jakie w tej chwili sa na tzw TOPie sklepy ?
    Chodzi o ceny podzespolow jak i zlozenie jednostki ?

W jakim warto zlozyc zamowienie ?

Pozdr Andrzej
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 10288417
    Andrzej Gdz
    Poziom 22  
    21matiziom napisał:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1169610.html
    Zobacz tu

No ok jest tam kilknascie jak nie wiecej sklepow.
    Ja chcialem opinie jaki "na dzien dzisiejszy" sklep jest polecany godny uwagi ze wzgledu na ceny podzespolow.
  • #4 10288585
    _haker_1
    Poziom 32  
    Ocena: 31
    Nie ma roznicy. Jeden sprzedaja jedna rzecz taniej drugi druga. Marza we wszystkich sklepach to 1-3% (poza jakimis wyjatkami typu komputtronik, ktory jest drozszy).
    Wyszukaj sobie na jakims skapcu czy ceneo najdrozsze podzespoly (cpu/grafika/plyta) sprawdz gdzie beda najtaniej i tam tez kup.
  • REKLAMA
  • #5 10288594
    Andrzej Gdz
    Poziom 22  
    _haker_1 napisał:
    Nie ma roznicy. Jeden sprzedaja jedna rzecz taniej drugi druga. Marza we wszystkich sklepach to 1-3% (poza jakimis wyjatkami typu komputtronik, ktory jest drozszy).
    Wyszukaj sobie na jakims skapcu czy ceneo najdrozsze podzespoly (cpu/grafika/plyta) sprawdz gdzie beda najtaniej i tam tez kup.

Rozumie.

Pozdr Andrzej
  • REKLAMA
  • #6 10288626
    wiq97
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Z allegro kup używane max 2lata. Ja miałem pierwszego kompa za darmo pojechałem na wakacje do szwecji, pojechałem wyrzucić elektrośmieci patrze kompy monitory kladwiatury myszki za free. wziąłem 1 zestaw bo przez granice by mnie nie puścili. ALL FREE
  • #7 10288684
    Andrzej Gdz
    Poziom 22  
    wiq97 napisał:
    Z allegro kup używane max 2lata. Ja miałem pierwszego kompa za darmo pojechałem na wakacje do szwecji, pojechałem wyrzucić elektrośmieci patrze kompy monitory kladwiatury myszki za free. wziąłem 1 zestaw bo przez granice by mnie nie puścili. ALL FREE

Sorry ale chyba jestes niepowazny abym kupowal uzywany PC czy jakikolwiek podzespół z Allegro.
  • #8 10288743
    karolark
    Poziom 42  
    Ocena: 2475
    Andrzej Gdz napisał:
    wiq97 napisał:

Sorry ale chyba jestes niepowazny abym kupowal uzywany PC czy jakikolwiek podzespół z Allegro.

Dlaczego ?
    Ja używane kupuje w 90 % - pomijam oczywiście zestawy z allegro :D

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono temat najtańszych sklepów komputerowych w Polsce, które oferują sprzedaż podzespołów oraz składanie komputerów. Użytkownicy wskazali, że ceny różnią się w zależności od sklepu, a marże wynoszą zazwyczaj 1-3%. Zalecano korzystanie z porównywarek cenowych, takich jak Skąpiec czy Ceneo, aby znaleźć najtańsze oferty na konkretne komponenty, takie jak procesory, karty graficzne czy płyty główne. Wspomniano również o zakupie używanych podzespołów, chociaż nie wszyscy użytkownicy byli do tego przekonani.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA