logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kuchenka Mastercook KGE 3415X schemat połączeń łącznika krzywkowego

Rafalpiekary 22 Gru 2011 13:17 5492 3
REKLAMA
  • #1 10291415
    Rafalpiekary
    Poziom 9  
    Ocena: 3
    Mastercook KGE 3415 - funkcje na pokrętle łącznika krzywkowego nie we wszystkich pozycjach zgadzają się z pracą piekarnika. Dla przykładu: w poz. - grzałka górna, dolna i wentylator - nie załącza się wentylator, w poz. - tylko górna grzałka - wentylator również działa, w innej poz. zamiast górnej grzałki załącza się opiekacz.
    Reasumując, mam wrażenie, że przewody podłączone do wyłącznika krzywkowego są pomieszane.
    Wobec powyższego poszukuję schematu połączeń el.
    Uprzedzając ew. pytania: kuchnia ma jakieś 4-5 lat, mam ją od nowości, ale piekarnik był używany okazjonalnie, nie było w niej nic "grzebane" ani wymieniane, na tylnej obudowie nie ma schematu.
    Proszę o pomoc :)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 10292754
    peter falk
    Specjalista AGD
    Ocena: 3359
    Rafalpiekary napisał:
    mam wrażenie, że przewody podłączone do wyłącznika krzywkowego są pomieszane

Albo pokrętło nie takie, jakie powinno być :D
    Do serii 3415 było chyba ich z pięć - każde z innym układem ikonek :)
  • REKLAMA
  • #3 10294331
    Rafalpiekary
    Poziom 9  
    peter falk napisał:

Do serii 3415 było chyba ich z pięć - każde z innym układem ikonek :)

Czyżby? Przyznam szczerze, że swego czasu przeglądałem dostępne na rynku pokrętła, z myślą ich wymiany i znalazłem tylko jeden wzór. Moje są o tyle charakterystyczne ( a może i nie ), że są czarne z białym wskaźnikiem na "płetewce" i ruchomym (na sprężynie) pierścieniem na którym są namalowane ikonki. Nie znaczy to, że nie omieszkam sprawdzić dokładniej tej opcji, czasem człowiek szuka daleko, a rozwiązanie ma pod nosem.
  • #4 10306934
    Rafalpiekary
    Poziom 9  
    Rafalpiekary napisał:
    peter falk napisał:

To była trafna sugestia :) Potwierdziłem to w serwisie, więc pozostaje mi tylko dokupić odpowiednie pokrętło.
    Temat zamykam i dziękuję za pomoc.
REKLAMA