Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Opel Corsa B (`94) problem z licznikiem

luk94 15 Dec 2004 19:33 3714 5
    luk94
    Level 14  
    Sprawa wygląda tak ze nie działa mi drogomierz (nie odmierza mi kilometrów). Ale pokazuje prędkość.

Teraz pytanie jest takie

1. co mogło paść???

2. czy licznik w corsie jest napędzany linką czy to jest tylko elektronika??

3. gdybym się zdecydował na licznikz obrotomierzem to czy coś trzeba przerabiać, czy tylko podłączam kostki i ma być???

Będę wdzięczny za pomoc.

Pzdr łukasz
    User removed account
    User removed account  
    KAR26
    Level 17  
    Witam -z tym licznikiem to jest nie problem(obrotomierz) tylko jedno pytanie czy to jest corsa benzynka czy diselek?
    Jak bedziesz miał licznik od takiego modelu co masz to daj znać na foum , i jeszcze jedno jak bedziesz miał licznik to na dole tarczy szybkościomierza są takie małe literki i cyferki to musi byc tak samo i na tym drugim liczniku bo jak bedzie sie nie zgadzac to ci bedzie oszukiwał na kilometrach.
    luk94
    Level 14  
    Silnik w tej Corsie to 1.2 (benzyna).
    KAR26
    Level 17  
    Witam -to jest bardzo proste podłączenie , jezeli nie ma orginalnych kabelków w kostce to je sam mozesz pociągnąćod cewki(impulsowy) a plus(po włączeniu stacyjki) i minus ze skrzyneczki bezpieczników .a i jeszcze czy to jest napęd linkowy czy elktroniczny licznika (to nie ma nic wspólnego z obrotomierzem)
    mlody397
    Level 11  
    witam z góry przepraszam jeśli to nie nadaje sie do tego tematu otóż mam corse 1.4 sport 1994 iii wymieniłem wskazówki też z corsy tylko inny kolor i wskazówki przkełamują moje pytanie jest takie jak ustawic licznik tak jak ma być?