E tam! Też się kiedyś bawiłem w zmianę softu, ale właściwie po co ? Chyba tylko dla nowych dzwonków. Soft MaciejKi jest stabilny, ale nic tam w nim specjalnego nie ma. Soft Elektro255 jest naprawde niezły, ale czasami się wiesza lub w telefonie włącza się samoczynnie wibracja.
Ja w 3310 ładuje zawsze oryginalny sofcik, mam wtedy pewność że tel nie zawiedzie mnie gdy będzie potrzebny
jak by elektro dopracowal swojego softa bylby naprawde niezly co do maciejki to mozna polecic, jednak wieksza ilosc funkcji napewno by sie przydala.Pozdrawiam
✨ Dyskusja dotyczy wyboru najlepszego oprogramowania (softu) do telefonu Nokia 3310, które oferowałoby dużo funkcji, stabilność i brak błędów. Wskazywano na kilka popularnych softów: 7acus, MaciejKa (w tym nowszą wersję Maciejka & Nemo 7.67), Elektro255 oraz Master Japka. Soft Elektro255 jest chwalony za liczne funkcje, lecz ma problemy ze stabilnością, np. zacinaniem klawiszy i samoczynnym włączaniem wibracji. MaciejKa jest stabilny, ale mniej rozbudowany funkcjonalnie; nowsza wersja zawiera dodatkowe bajery. Master Japka oferuje przydatne narzędzia jak Mados, unlocker i oscyloskop, jednak jest płatny (ok. 10 zł). Zalecane jest korzystanie z oryginalnego oprogramowania dla pewności działania telefonu. Użytkownicy polecają także poszukiwanie darmowych softów na forach takich jak pasjagsm.pl, gdzie dostępne są różne wersje, w tym nowsze i bardziej stabilne niż Master Japka. Wygenerowane przez model językowy.