logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Program który przejmie hasło bez zapamiętywania go w przeglądarce

szymek_509 28 Gru 2011 18:53 18664 9
REKLAMA
  • #1 10314752
    szymek_509
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam, i mam takie pytanie do was, bo mój komputer jest wspólny z moją rodziną i chciałem was zapytać czy jest jakiś program np. żeby zapamiętał mi hasło które nie zapamiętuje przeglądarka tzn. nie używam zapamiętywania haseł w przeglądarce jak się gdzieś loguje więc chciałbym żeby to jakiś program przejmował to hasło i że bym tylko ja o tym wiedział, bardzo was proszę jak macie z tym jakiś pomysł. pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 10315504
    iamtheone
    Poziom 26  
    Ocena: 39
    Zainstaluj sobie inną przeglądarkę, taką z której tylko Ty będziesz korzystał. Możesz również zrobić sobie własne konto użytkownika.

Pozdrawiam :)
  • REKLAMA
  • #3 10316337
    szymek_509
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    iamtheone napisał:
    Zainstaluj sobie inną przeglądarkę, taką z której tylko Ty będziesz korzystał. Możesz również zrobić sobie własne konto użytkownika.

Pozdrawiam :)

bardziej mi zależy na jakimś programie bo ja używam dużo haseł i nie zapamiętuje je przy logowaniu i po prostu dużo ich nie pamiętam, dlatego jakiś program był by lepszy, albo jakiś keylogger
  • REKLAMA
  • #4 10316376
    iamtheone
    Poziom 26  
    Ocena: 39
    szymek_509 napisał:
    albo jakiś keylogger

Keylogger to program który rejestruje każde naciśnięcie przycisku na klawiaturze, jest używane jako oprogramowanie szpiegowskie. Gdy będziesz miał własną przeglądarkę będziesz mógł swobodnie zapisywać hasła w pamięci przeglądarki.
  • #5 10316785
    paweliw
    Spec od komputerów
    Ocena: 229
    Od zawsze używam KeePass Password Safe. Jest to bezpłatny program oferujący zapamiętywanie haseł i nie tylko ...
    Dane do programu (loginy, hasła, strony www itp.) trzeba wpisać ręcznie, ale wyposażony jest w opcje automatycznego logowania.
  • #6 11662655
    Trabi
    Poziom 36  
    Ocena: 792
    szymek_509 napisał:
    komputer jest wspólny z moją rodziną i chciałem was zapytać czy jest jakiś program np. żeby zapamiętał mi hasło które nie zapamiętuje przeglądarka

Opera i zapis haseł na pendrive zamiast na dysku. Sprawdzone - działa znakomicie. Możesz też ją ustawić tak, że swoje hasła, zakładki i całe ustawienia przeglądarki masz na swoim pendrive. Wówczas nikt Ci się nie dobierze do Twoich ustawień i haseł. Wyciągasz pendrive i inni mają czystą przeglądarkę.
  • #7 11664526
    beo
    Poziom 37  
    Ocena: 237
    Wiesz mając ambicję posiadania wielu haseł, do wielu kont, warto by też mieć ambicję, do ich zapamiętywania. Możesz równie dobrze plik z hasłami, zaszyfrować, bądź spakować archiwizerem na hasło - kolejne:D Bo to o czym wspomniałeś
    szymek_509 napisał:
    albo jakiś keylogger
    nieco podpada...
  • #8 11664641
    LED5W
    Poziom 34  
    Ocena: 162
    szymek_509 napisał:
    mój komputer jest wspólny z moją rodziną
    Rozważ utworzenie osobnych kont użytkowników.

Jaki system? Jaka przeglądarka?
  • #9 12786053
    dzxon79
    Poziom 12  
    Ocena: 29
    Dziwny jest ten swiat, chłop pyta o program a tu mu konto każą założyć lub przeglądarkę zainstalować. Jakby chciał zainstalować lub założyc konto to by to zrobil. Pytał o program wiec potrzebuje programu nie dobrej pamieci czy przegladarki ale my polacy tak juz mamy, lepiej kogos pojechac niz pomoc. Tu cos znajdziesz Link
  • REKLAMA
  • #10 12786091
    sPeRaCz.PL
    Poziom 42  
    Ocena: 613
    Sticky Password (osobiście używam wersji PRO), program zapisuje hasła i loginy, które zabezpiecza się głównym hasłem.

Wersja Free do pobrania na http://www.stickypassword.com/

Ale jest i miła informacja. Producent programu ogłosił PROMOCJĘ na FB i wersję PRO można zdobyć za darmo.

Należy się spieszyć, gdyż w każdej chwili może być już nieaktywna (w momencie pisania posta działa)

Promocja na SP na wersję 6.x :
    https://www.facebook.com/stickypassword/app_208195102528120

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje programu do zarządzania hasłami, który nie zapamiętuje ich w przeglądarce, ponieważ korzysta z wspólnego komputera. W odpowiedziach zasugerowano kilka rozwiązań, w tym instalację osobnej przeglądarki lub utworzenie oddzielnego konta użytkownika. Wskazano również na programy takie jak KeePass Password Safe oraz Sticky Password, które oferują funkcje zapamiętywania haseł. Użytkownicy podkreślili, że keyloggery, choć mogą rejestrować hasła, są uważane za oprogramowanie szpiegowskie. Dodatkowo, zasugerowano przechowywanie haseł na pendrive'ie dla większego bezpieczeństwa.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA