logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zmienić region w aparacie Panasonic Lumix LS80?

andrzejd33 29 Gru 2011 10:21 1579 4
REKLAMA
  • #1 10317554
    andrzejd33
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    znalazlem tutaj pare instrukcji ale do innych typow nie wiem czy mozna tez to zastosowac do tego typu
  • REKLAMA
  • #2 10317706
    ion-tichy
    Poziom 31  
    Ocena: 145
    andrzejd33 napisał:
    znalazlem tutaj pare instrukcji ale do innych typow nie wiem czy mozna tez to zastosowac do tego typu

Ale właściwie o co chodzi?
  • REKLAMA
  • #3 10322787
    andrzejd33
    Poziom 10  
    Chodzi o to, że w telefonie nie ma Polskiego meni. Czyli normalnie poprzez zwykłą instrukcje nie da się zmienić języka na polski. Dowiedziałem się że trzeba zmienić region tylko że trzeba wiedzieć jak. W aparacie o który mi chodzi jest i angielski i rosyjski ale Polskiego nie ma. No chyba, że trzeba go zainstalować. Ale ostatnio się dowiedziałem, że można zmienić region pod warunkiem, że aparat nie jest robiony na rynek amerykański. Znalazłem tu instrukcję jak to zrobić dla modelu Lumix DMC czy TZ ale dla LS nie ma. Dzięki z góry za podpowiedzi.
  • REKLAMA
  • #4 10323518
    ion-tichy
    Poziom 31  
    Ocena: 145
    Jak by się poszukało to by się coś znalazło - np. https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic92727-150.html#6146083

Inicjalizacja wykonywana jest z poziomu menu serwisowego, które właśnie dlatego tak się nazywa i dlatego nie jest bezpośrednio dostępne dla użytkownika, aby bez chociażby podstawowej wiedzy nie grzebać w tym bo można uszkodzić aparat bezpowrotnie.
    Z przedstawionego w poście problemu wynika, że nawet się niespecjalnie chciało cokolwiek poczytać, a to nie świadczy najlepiej.

Proszę zacząć od zapoznania się na czym polega inicjalizacja regionu z tej dokumentacji choćby do LS70 - głównie zwrócić proszę uwagę na wszelkie ostrzeżenia - czyli co i jak robić a czego kategorycznie nie robić itp. itd.
  • #5 10327067
    andrzejd33
    Poziom 10  
    Mimo wszystko dzięki za podpowiedź. Wprawdzie byłem na podobnej stronie może i na tej samej ale to DMC mnie zmyliło. Kolega podał mi typ aparatu właśnie bez tego DMC z przodu. A tak na przyszłość mniej sarkazmu więcej zrozumienia dla ludzi, a świat będzie lepszy.:))
REKLAMA