logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radio Sony CDX GT450U nie działa w aucie, działa w innym - co sprawdzić?

lech60 29 Gru 2011 17:50 3284 5
REKLAMA
  • #1 10319719
    lech60
    Poziom 2  
    Miałem kilka lat radio samochodowe JVC.
    Nagle przestało działać pokazuje tylko czas. Doszedłem do wniosku, że padło. Kupiłem nowe tym razem Sony CDX GT450U i okazuje się, że jest ten sam problem. Podłączyłem wszystko prawidłowo i nawet nie drgnie, nic się nie świeci. Myślę, że to nie radio tylko inna przyczyna.
    Sprawdziłem w innym aucie i tam działają oba radia prawidłowo.
    Proszę o pomoc, gdzie może być problem?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 10319750
    fascynat
    Poziom 24  
    Ocena: 107
    Sprawdź na wszelki wypadek bezpieczniki i zmierz jakie jest napięcie na zaciskach z których podajesz zasilanie do radia.
  • REKLAMA
  • #3 10320386
    pipałosia
    Poziom 28  
    Ocena: 179
    Cudów nie ma, grało teraz drugie też nie gra a obydwa sprawne. Sprwdź zasilanie, bezpieczniki poszukaj trochę. Może spróbuj wyprowadzić z innego miejsca napięcie i sprawdź jak będzie.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 10320626
    sebek3
    Poziom 30  
    Ocena: 343
    Sprawdź, czy w kostce zasilającej radio są oba napięcia +12V [zazwyczaj czerwony i zółty przewód].
  • REKLAMA
  • #5 10331036
    stevard1511
    Poziom 12  
    Jeśli to nie wina radia znaczy to ze jest to wina albo instalacji albo akumulatora. Jeżeli akumulator sprawny to wina kabli albo bezpiecznika. Sprawdź podłączenie do akumulatora znajdź bezpiecznik i podziel się spostrzeżeniami wtedy Ci dopomożemy.
  • #6 10364057
    lech60
    Poziom 2  
    Przepraszam że tak długo się nie odzywałem. Szperałem, pytałem i okazało się że nie było styku na przewodach w skrzynce bezpieczników. Oczyściłem zaśniedziałe styki, znalazłem prąd w czerwonym przewodzie, zmostkowałem z żółtym kablem, z tym że radio trzeba włączać i wyłączyć ręcznie. Przy okazji odzyskałem prąd w zapalniczce. Dziękuję za pomoc
REKLAMA