logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ładowanie 3310. Podłącz ponownie ładowarkę. Czy to telefon?

bisti 16 Gru 2004 16:44 1509 3
  • #1 1065189
    bisti
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    witam
    mam maly problem ( bycmoze jest on duzy :)) z nokia 3310.
    mianowicie nabylem ja ze standardowa bateria no i oczywiscie jak to bywa wylaczala sie ona podczas rozmowy, ale co wiecej, kiedy podlaczalem ladowarke telefon ladowal sie chwilke, po czym wyskakiwal komunikat "podlacz ponownie ladowarke", myslalem ze to wina baterii, wymienilem ja na inna, sprawna, jednak problem z ladowaniem powtarza sie, nie moge naladowac baterii, co prawda jesli sie ja troche podladuje to telefon nie wylacza sie juz podczas rozmowy, tylko wlasnie to ladowanie nie chce przebiegac tak jak powinno.

i moje pytanie brzmi, czy jest to wina nokii (soft nie wchodzi w gre bo wgrywalem inny i jest to samo ) czy moze ladowarki, bo jest ona nieoryginalna (Za 4zl).....??

z gory dziekuje za odpowiedz i jakiekolwiek wskazowki
  • Pomocny post
    #2 1065409
    Manix
    Poziom 24  
    Ocena: 21
    żeby wykluczyć winę ładowarki musisz sprawdzić czy na oryginalnej będzie to samo. Osobiście stawiam na złącze baterii (typowy objaw-do wymiany lub czyszczenia), ewentualnie padła przelotka (trzeba zrobić crossa). Jak trzeba zdjęcie solucji to wrzucę, ale polecam opcję "szukaj" bo to typowa usterka.
  • Pomocny post
    #3 1065418
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #4 1066413
    bisti
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    dzieki wielkie za szybka odpowiedz, oczywiscie sprawdze ladowanie na oryginalnej ladowarce, a co do solucji jak zrobic mostek to chyba znalazlem, rzeczywiscie, bylo o tym juz pisane, wiec przepraszam za w sumie niepotrzebnego posta, ale dobrze, ze Mariopi napisal chociaz z jakich czesci zrobic domowym sposobem ladowarke do nokii :]

pozdrawiam
REKLAMA