logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TV LCD Samsung LE23R82B - po włączeniu głos na MAX

mirekk36 31 Gru 2011 19:00 1980 14
REKLAMA
  • #1 10330275
    mirekk36
    Poziom 42  
    Ocena: 2289
    Witam.

Jak w temacie, mam w tym modelu TV taki problem, że praktycznie zawsze po włączeniu TV okazuje się, że poziom głośności jest ustawiony na MAX 100%, co ciekawe często bywa to nawet 200-300% co objawia się wyskoczeniem obrazka suwaka na ekranie w prawą stronę, poza obszar okienka głośności, i do momentu fizycznego wyłączenia TV z sieci i włączenie (resetu) - pozostają śmieci na ekranie po tym suwaczku - taki jakby kod kreskowy w prawym dolnym rogu.

Czyli za każdym razem po włączeniu TV wyje na maxa, albo jest cicho gdy głośność ma powyżej 100%, i dopiero jak suwak pilotem zejdzie do 100% to zaczyna wyć aż się ściszy do normalnego poziomu ze 20-30%.

Spotkał się ktoś takim efektem w tych samsungach? Tak jakby był jakiś problem w oprogramowaniu procka. Czy można to jakoś poprawić? Czy jest coś takiego jak nowszy BIOS do takich TV? ;)
  • REKLAMA
  • #2 10330401
    kukeka
    Poziom 19  
    Ocena: 7
    Cytat:
    Czy można to jakoś poprawić ?

Jakoś można.
    Na Nowy Rok zrób do serwisu wskok.
  • REKLAMA
  • #3 10330451
    mirekk36
    Poziom 42  
    Wspaniała podpowiedź, a jaki piękny wierszyk - ło matko ;) pseudo-poeta jesteś widzę. Wpadnij do działu mikrokontrolery to też ci takiej porady udzielę.
  • #4 10330529
    kukeka
    Poziom 19  
    A czego się spodziewałeś? Gotowej recepty? Nie ma tak łatwo, na wszystko w życiu trzeba zapracować ciężką pracą.
    Poza tym piszesz w dziale przeznaczonym dla fachowców, a tu wymagania są znacznie większe niż tylko sam opis usterki. Przykro mi mój miły.
  • #5 10330583
    mirekk36
    Poziom 42  
    Żadnej gotowej recepty. Nie wkładaj mi w usta słów, które sam sobie uroiłeś. Pytam czy ktoś spotkał się z takim problemem bo być może wcale nie wymaga to skoku do serwisu. Być może coś w Menu można ustawić co przeoczyłem panie fachowiec z programu "usterka". Pożal się Boże trafić do takiego fachowca do serwisu.
  • #6 10330661
    kukeka
    Poziom 19  
    Tak, oczywiście wystarczy w menu, najlepiej jeszcze serwisowym, taką jedną opcję zmienić, albo wgrać mu nowszy bios bo stary się zestarzał....
    Rozumiem rozgoryczenie, ale radzę powstrzymać się z próbami obrażania mnie.
  • #7 10330741
    mirekk36
    Poziom 42  
    Chłopie ty już mnie obraziłeś, więc nawet się nie powstrzymałeś z próbami. Traktując mnie jak głupka sam pokazujesz, że to twój poziom, ponad który ciężko ci przeskoczyć. Więc dyskutuj dalej sam ze sobą - może ci się to bardziej przyda. I raczej widać, że to tobie się bios zestarzał - bo zgorzkniały jesteś że hej. Idź się lepiej szampana napij albo popracuj trochę to ci przejdzie. (może?)
  • #8 10330912
    kukeka
    Poziom 19  
    Ten kierunek pisania postów w niczym ci nie pomoże, a obrazić mnie już nie jesteś w stanie. Pisz sobie dalej doktorze od psychologii. Jakie jeszcze masz ukryte talenty?
  • REKLAMA
  • #9 10330926
    mirekk36
    Poziom 42  
    Przejrzałem sobie twoje posty doktorze, 90% z nich to podobne zaczepki z twojej strony. Szkoda mi cię kolego. Ja być może w nieodpowiednim dziale napisałem, ale twoje teksty na tym forum to porażka.
  • REKLAMA
  • #10 10330946
    kukeka
    Poziom 19  
    Bo ja sobie upatruje takie lamerki jak ty i się nad nimi znęcam. Ot taka zboczona forma rozrywki, która przynosi mi wielką satysfakcję.
    ps Uprzedzając dalsze porady pana doktora informuję, że tego się nie leczy, tego się nie bada, to się ma albo nie.
  • #11 10330971
    mirekk36
    Poziom 42  
    Rzeczywiście zboczona forma bo męczysz biedactwo sam siebie. Taki widzę hmm trochę masochista jesteś? Ja tylko patrzę na to z coraz większym politowaniem. No zdenerwował się chłopczyk :(
  • #12 10330992
    kukeka
    Poziom 19  
    Przeciwnie, jak dokopie takiemu jak ty, to odczuwam wtedy zaspokojonie potrzeb po czym następuje rozluźnienie. Bardziej bym się nazwał sadystą.

Ewentualnie batem na lamerki...
    ps
    Nie jesteś w stanie mnie zdenerować, gdyż działasz na swoją niekorzyść, a więc realizujesz mój plan.
  • #13 10331023
    mirekk36
    Poziom 42  
    Ale gdzieś ty mi tu dokopał ? ;) Już się rozluźniłeś ? jeśli tak to idź już lulu - bo widzę, że z głową coś u ciebie nie tak ... panie bat na klamerki.

Dodano po 3 [minuty]:

kukeka napisał:

Nie jesteś w stanie mnie zdenerować, gdyż działasz na swoją niekorzyść, a więc realizujesz mój plan.

O Matko, jaki detektyw, jaki tajny plan ;) ... sprawdź tylko czy masz klamki w drzwiach. A temat przez takiego urojonego jak ty nadaje się tylko do kosza.
  • #14 10331062
    kukeka
    Poziom 19  
    Cytat:
    A temat przez takiego urojonego jak ty nadaje się tylko do kosza.

Od początku się nadawał. Rozluźniłem się, nawet mrugnę do ciebie oczkiem :wink:
  • #15 10331063
    radsat
    Moderator
    Ocena: 209
    Zbędne.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z telewizorem LCD Samsung LE23R82B, który po włączeniu zawsze ustawia głośność na maksymalny poziom 100%, a czasami nawet 200-300%. Poziom głośności można obniżyć tylko za pomocą pilota, a po włączeniu telewizora na ekranie pojawiają się artefakty wizualne. Użytkownicy sugerują, że problem może być związany z oprogramowaniem lub ustawieniami w menu serwisowym, a także wspominają o możliwości aktualizacji BIOS-u. Dyskusja szybko przeradza się w wymianę zdań między użytkownikami, z osobistymi atakami i brakiem konstruktywnej pomocy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA