logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Niestabilna prędkość internetu 1Mb w Orange - co może być przyczyną?

Xsaero 02 Sty 2012 20:41 1813 2
REKLAMA
  • #1 10339574
    Xsaero
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Witam. Od 4 lat mam internet 1Mb w Orange. Zawsze byłem zadowolony ale to skończyło się ok. 5 dni temu. Dosłownie z dnia na dzień mój net zaczął strasznie świrować. Jeszcze przed awarią płynnie działał o 3 w nocy, a następnego dnia o 10 rano był już koniec. Zauważyłem to pobierając pliki i grając w MMO. Prędkość pobierania waha się od 20kb do 125kb. Robiłem pomiary na speedtest.net. Raz mam pobieranie 1Mb, za 2 min mam 0,8Mb za chwile mam 0,44Mb a następnym razem znów mam ok. 1Mb. I tak w kółko. Wykres pobierania na speedtest można porównać do ostrza piły do drewna. Normalnie katastrofa. W płynną grę MMORPG można wogóle zapomnieć. Laguje nieziemsko. Youtube - to samo. Ping w granicach 70-90. Żeby było śmieszniej dzwoniłem do biura obsługi Orange, przyjechał technik jeszcze tego samego dnia i pyta się mnie "o co mi chodzi"??? Wszystko działa idealnie. Pomiary linni są prawidłowe.
    - sprawdzałem kompa, antywirusy, firewalle, byłem lapkiem u kumpla i tam działał idealnie na necie.
    - technik gada że pomiar linni idealny.
    Na moją logikę po drodze został tylko modem. Mam Sagem F@ast 800 E4

Może mi ktoś w tej sprawie cokolwiek doradzić???
  • REKLAMA
  • #3 10343015
    Xsaero
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    kasperskyego jeszcze nigdy ten komputer nie widział. Od kilku lat używam AVG. Te pomiary jeszcze zrobię.... choć bankowo to nie wina komputera, ja bardziej nakładam nacisk na modem tylko że nie jestem pewien i szkoda kase w błoto wywalać.
REKLAMA