logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakie programy nawigacyjne obsługuje radio Becker w Mercedesie?

Vosioo 17 Gru 2004 17:26 17556 17
REKLAMA
  • #1 1067944
    Vosioo
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Wiam !!

Mam oryginalne radio do Mercedesa firmy Becker. Radio posiada odbiornik GPS, po wlaczeniu funkcji GPS wyswietla komunikat zeby wlozyc płyte.

Moje pytanie jest nastepujace, jakie programy do nawigacji obsluguje to radio. Może sie ktoś spotakł z czymś takim
  • REKLAMA
  • #2 1069386
    c280
    Poziom 27  
    Ocena: 76
    jaki jest model tego radia?
  • REKLAMA
  • #4 1069423
    c280
    Poziom 27  
    Ocena: 76
    niekoniecznie może to jest stary typ z płytą wkładaną w bagażniku?wtedy płyty od trafic pro nie działają.
  • #5 1257254
    piotrek_piotrek
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    Pytanko !!

Czy mapa polski od Traffic Pro bedzie pasowała do Beckera7802??
    Czy gdzieś można dostać mape polski do tego beckera??
  • REKLAMA
  • #6 1257646
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1321
    Do DTM nie pasuje. Wyświetla tylko dziwną 4 na wyświetlaczu.
  • #7 1259622
    RemigiuszK
    Poziom 12  
    Podaj dokładny model radia bo jeśli to typowy model dla Mercedesa ( APS ) to wtedy odpalisz w nim tylko płyty dla systemu APS'a!
    Pozdro
  • #8 1265106
    piotrek_piotrek
    Poziom 15  
    to jest TYP - DTM
    a ma ktoś instrukcje obsługi do BE7802, nigdzie nie moge znaleść.
    Głupio, bo mam radio z nav a nawet nie wiem jak to obsłużyć.
  • REKLAMA
  • #9 1273878
    RemigiuszK
    Poziom 12  
    Na stronie Beckera masz instrukcje do pobrania. Musisz wejsc w nawigacje i model DTMa wybrac (jest tam akurat model High Speed- to dokladnie ten sam tylko ma wieksza pamiec). Na dole sa zakladki z ktorych wybierasz potrzebną instrukcje!
    Pozdrw
  • #10 2013107
    bazantowo
    Poziom 10  
    Ocena: 8
    a czy ktos wie skad pobrac mape do BECKER TRAFFIC PRO, mialem Blaupunkta Dx r70 i scigalem z emule i chodzilo dobrze, bo orientuje sie ze do Beckera sa na jednej plytce cala europa ale nie ma Polski, ma ktos informacje na ten temat...pozdro:)
  • #11 2013122
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1321
    Od razu powiem aby nie wpadł Tobie pomysł upgrade softu z nieoryginalnej płyty do Beckera - grozi porażką.
  • #12 2048177
    Grzegorz Siemienowicz
    Poziom 36  
    Ocena: 600
    Nie tylko do Becker-a update grozi porażką - ostatnio "zdołowałem" VDO MS 5100 . Na szczęście udało mi się "reanimować". A tak na marginesie mam płytkę z mapą polski do Beckera - trochę potestuje i powiem jak działa - chyba że podwayższą cenę wachy. Jak ktoś zainteresowany wrażeniami czekam na info grzegorzsiemienowicz(_at_)poczta.onet.pl otworzę nowy temat
  • #13 2307347
    damkoz
    Poziom 19  
    Ocena: 67
    Instrukcją widziałem na allegro po polsku sprzedaje ją gościu Pimpon06
  • #14 2407150
    orgy
    Poziom 2  
    hey mam radio becker Mexico CD... czy to radio posiada NAVI jeżeli tak to o co w tym w ogóle chodzi? jak to działa i jak się z tego korzysta?
    jakie płyty potrzeba?
    a moze ma ktoś jakąś instrukcję do tego radia w j.polskim? Pomocy!!!!!!!
    nie wiem jak się z tego korzysta i nie znam się na tych modelach dokładnie...... licze na szybka odpowiedź.... z góry dzięki i pozdrawiam!!!!!
  • #15 2407665
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Mexico nie posiada nawigacji. Modele z nawigacją mają oznaczenie Traffic.
    A o instrucje pytamy w innym dziale a najlepiej zaczynamy poszukiwanie na stronie producenta.

SławeK
  • #16 2446339
    majster_elk
    Poziom 14  
    P.S.
    A jak wypadają modele traffic, high speed ...?? Na tle Blaupunkta podobno becker najprecyzyjniej podaje lokalizacje ze wszsytkich radistrzałkowych) ?? prawda???
  • #17 2467501
    Grzegorz Siemienowicz
    Poziom 36  
    Ocena: 600
    Przecież chodzi o to żeby było nieprecyzyjne !!! - zastanów się co by było jakby pokazywało z dokładnościa do 1 cm - wogóle by nie prowadziła.
  • #18 2467825
    damkoz
    Poziom 19  
    Ocena: 67
    Grzegorz Siemienowicz napisał:
    Przecież chodzi o to żeby było nieprecyzyjne !!! - zastanów się co by było jakby pokazywało z dokładnościa do 1 cm - wogóle by nie prowadziła.

No właśnie, po co komu dokładna nawigacja, najlepiej załóż taką z dokładnością do 10km a jeszcze lepiej taką która na moście podpowiada teraz skręć w prawo.

Podsumowanie tematu

✨ Radio Becker montowane w Mercedesach obsługuje wyłącznie oryginalne programy nawigacyjne stworzone przez firmę Becker. Modele z serii Traffic Pro są kompatybilne z dedykowanymi płytami nawigacyjnymi Becker, jednak starsze typy, takie jak DTM, mogą wymagać płyt wkładanych w bagażniku i nie obsługują płyt Traffic Pro. Model BE7802 to przykład radia z nawigacją Becker, do którego trudno znaleźć mapy Polski, a dostępne mapy często obejmują całą Europę bez Polski. Próby aktualizacji oprogramowania z nieoryginalnych płyt grożą uszkodzeniem urządzenia. Modele Becker Mexico CD nie posiadają funkcji nawigacji. Instrukcje obsługi do modeli Becker, w tym DTM i BE7802, można znaleźć na stronie producenta lub w sprzedaży na aukcjach internetowych. W dyskusji poruszono także kwestie dokładności nawigacji Becker w porównaniu do Blaupunkta, podkreślając, że zbyt duża precyzja GPS może utrudniać prowadzenie nawigacji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA