wojaczyk34 napisał: Raczej nie polecał bym ci laptopa z grafiką zintegrowaną ponieważ bardzo wolno chodzi laptop
To nie prawda, raczej znaczenie ma to czy grafika ma pamięć własną, czy też korzysta z pamięci operacyjnej samego laptopa, dlatego w przypadku np.Toshiby L40 , która polecałem grafika 256 MB korzysta z pamięci DDR komputera, więc musi być tej pamięci jak najwięcej, najlepiej minimum 2 GB. Tym bardziej jak chcemy pracować na Windows Vista. Druga sprawa koledzy to to, że autor tematu szuka "woła roboczego" do pracy mobilnej a nie laptopa do gier!Chodzi raczej o to aby to była maszyna wydajna i wytrzymała jednocześnie. Poza tym jak najmniej połączeń ruchomych w samym lapku, bo każde złącze ( taśmowe też) w przypadku długotrwałych drgań traci z czasem styk, dlatego lepiej aby grafika była zintegrowana niż by była osobnym modułem na połączeniu. Musimy zakładać , że komputer będzie często jeździł w samochodzie i będzie to ośrodek wibracji. Takie jest moje zdanie.
Wojtek(KeFir) napisał: No ale jak teraz miał bym kupować, to na 100% brał bym coś "technologię wyżej", Czyli z FSB 533 i dyskiem SATA.
To właśnie ma TOSHIBA L40, zarówno dysk jak i FSB 533. Ma też nagrywarkę DVD oraz co
najważniejsze dla niektórych ma matrycę matową 15.6 co ma kolosalne znaczenie w słoneczne dni!