logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tuner DVB-S2 Skystar HD2 – czy po instalacji odbiorę kanały satelitarne na PC?

Kapsis 18 Gru 2004 13:11 1728 6
REKLAMA
  • #1 1069745
    Kapsis
    Poziom 25  
    Ocena: 16
    http://www.sirius.pl/product.php?action=info&id=4509&sid=

czy ten tuner zaraz po wlozeniu dziala?i odtwarza sygnal normalnie?nie trzeba sie podpinac pod jakas tepse czy cos?jak to dziala w ogole?jakie kanaly mozna nim odbierac?
  • REKLAMA
  • #2 1069880
    KB
    Poziom 25  
    Ocena: 63
    Pod jaką tepsę?
    Przecież jest napisane jak byk, poniżej opisu karty:

Wymagania
    czasza + konwerter
    Windows 98se/Me/2000/XP
    procesor: min. 500MHz
    pamięć:128MB RAM
    karta graficzna: VGA 8MB
    karta dźwiękowa
    Direct X 8.0
  • REKLAMA
  • #3 1070017
    Kapsis
    Poziom 25  
    slyszalem cos o nowych programach i urzadzeniach ,mozna odbierac sygnal DVB przez net.nie wiem ..pytam...z tego co mi pokazales to rzeczywiscie trzeba miec satelite ;p
  • #4 1074175
    bolo16
    Poziom 15  
    Ocena: 6
    Witam
    Internet przez satelitę jast możliwy (ASTRA + klient darmowy CASABLANCA zobacz: http://www.esat.pl/casablanca.html). Możesz zamontować pełny system do odbioru i nadawania przez satelitę, ale to bardzo droga inwestycja i abonament niemały.
    Sorki, ale chodziło ci chyba o TV z netu a nie net z satelity :(

pzdr
  • REKLAMA
  • #5 1074799
    Kapsis
    Poziom 25  
    heh wlasnie widzialem akurat reklame astry w gazecie przed chwila.a co do netu to ostatnio idea EDGE wprowadza lacze internetowe.ciekawe jak to dziala w praktyce-bo w ulotce jak zwykle same teoretyczne banaly
  • REKLAMA
  • #6 1074908
    u200765
    Poziom 16  
    Ocena: 13
    Karta ta przy podłączeniu do konwertera na czaszy będzie odbierac sygnał telewizji satelitarnej są to tzw. karty DVB. Przy odpowiednim oprogramowaniu możliwe jest dekodowanie sygnału telewizji cyfrowej.
  • #7 1074952
    Kapsis
    Poziom 25  
    no wiem wiem.juz rozjasnil mi to kolega wczesniej.a DVB to w ogole system satelitarnej telewizji ;) kodowany poprez QPSK albo QAM

Podsumowanie tematu

✨ Tuner DVB-S2 Skystar HD2 wymaga podłączenia do anteny satelitarnej (czaszy z konwerterem) oraz spełnienia minimalnych wymagań sprzętowych, takich jak system Windows 98se/Me/2000/XP, procesor minimum 500 MHz, 128 MB RAM, karta graficzna VGA 8 MB, karta dźwiękowa i DirectX 8.0. Po instalacji i podłączeniu do konwertera karta odbiera sygnał telewizji satelitarnej DVB, umożliwiając dekodowanie cyfrowej telewizji satelitarnej. Nie jest możliwe odbieranie kanałów bez fizycznego podłączenia do satelity, a odbiór sygnału przez internet wymaga innych rozwiązań i jest odrębnym tematem. DVB to system telewizji satelitarnej kodowany modulacjami QPSK lub QAM.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA