logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

MicroBlaze: konfiguracja timera XTmrCtr do generowania przerwań w SDK

mikkel 09 Sty 2012 10:36 1383 0
REKLAMA
  • #1 10371118
    mikkel
    Poziom 13  
    Ocena: 7
    Witam.
    Mam taki projekt w SDK:
    Kod: text
    Zaloguj się, aby zobaczyć kod

Mam taki problem że 3 linie kodu powodują poniższe błędy:

**** Build of configuration Debug for project hello_world_0 ****

make all
    Building file: ../src/helloworld2.c
    Invoking: MicroBlaze gcc compiler
    mb-gcc -Wall -O0 -g3 -c -fmessage-length=0 -I../../hello_world_bsp_0/microblaze_0/include -mxl-barrel-shift -mxl-pattern-compare -mcpu=v8.20.a -mno-xl-soft-mul -MMD -MP -MF"src/helloworld2.d" -MT"src/helloworld2.d" -o"src/helloworld2.o" "../src/helloworld2.c"
    Finished building: ../src/helloworld2.c
    ' '
    Building target: hello_world_0.elf
    Invoking: MicroBlaze gcc linker
    mb-gcc -Wl,-T -Wl,../src/lscript.ld -L../../hello_world_bsp_0/microblaze_0/lib -mxl-barrel-shift -mxl-pattern-compare -mcpu=v8.20.a -mno-xl-soft-mul -o"hello_world_0.elf" ./src/helloworld2.o ./src/platform.o
    e:\xilinx\13.2\ise_ds\edk\gnu\microblaze\nt\bin\..\lib\gcc\microblaze-xilinx-elf\4.1.2\..\..\..\..\microblaze-xilinx-elf\bin\ld.exe: region ilmb_cntlr_dlmb_cntlr is full (hello_world_0.elf section .heap)
    e:\xilinx\13.2\ise_ds\edk\gnu\microblaze\nt\bin\..\lib\gcc\microblaze-xilinx-elf\4.1.2\..\..\..\..\microblaze-xilinx-elf\bin\ld.exe: section .stack [00000050 -> 0000044f] overlaps section .text [00000050 -> 00001beb]
    e:\xilinx\13.2\ise_ds\edk\gnu\microblaze\nt\bin\..\lib\gcc\microblaze-xilinx-elf\4.1.2\..\..\..\..\microblaze-xilinx-elf\bin\ld.exe: region ilmb_cntlr_dlmb_cntlr is full (hello_world_0.elf section .heap)
    collect2: ld returned 1 exit status
    make: *** [hello_world_0.elf] Błąd 1

Mógłby mi ktoś powiedzieć o co biega i jak sobie z tym poradzić?
    Byłbym wdzięczny za przykładowy projekt w którym byłby wykorzystany timer do generowania okresowych przerwań.

Dodano po 1 [godziny] 26 [minuty]:

Wystarczyło zwiększyć pamięć. Temat zamykam.
  • REKLAMA
REKLAMA