Próbowałem znaleźć w dokumentacji Xilinx-a - niby jest jakiś opis, jak utworzyć projekt procesora (chodzi o procesor "budowany" w FPGA), wyeksportować definicję, a potem jej użyć do skonfigurowania środowiska do tworzenia programów na ten procesor. Ale... okazuje się, że definicja nie pasuje do konfiguratora środowiska - ten wymaga, by miała IP_TYPE = PROCESSOR, a tworzy się z IP_TYPE = PERIPHERAL, i nie wiem, jak to zmienić - atrybut IP_TYPE jest tylko do odczytu. Szukałem jakiegoś ustawienia podczas tworzenia definicji procesora, które by pozwoliło określić IP_TYPE (zakładając, że to się robi tylko do odczytu dopiero na jakimś etapie, a przedtem można określić, jaka ma być wartość tego atrybutu), ale nic nie znalazłem. Czy ktoś przez to przeszedł i wie, jak to zrobić?
Przypuszczam, że cała ta konfiguracja to utworzenie dwóch plików (jakiś .h i config.make), i potem wywołanie 'make'... tylko nie wiem, co w tych dwóch plikach ma być.
Dla każdego procesora są tam 3 katalogi: doc (zawiera PDF z opisem, jakie funkcje biblioteczne są dostępne), src (pliki .h, .c, .s), data (3 pliki, w tym .mss, .tcl - właśnie ten .tcl ma utworzyć pliki config.make i .h specyficzny dla konfiguracji procesora, ale do tego potrzebuje jego definicji).
Przypuszczam, że cała ta konfiguracja to utworzenie dwóch plików (jakiś .h i config.make), i potem wywołanie 'make'... tylko nie wiem, co w tych dwóch plikach ma być.
Dla każdego procesora są tam 3 katalogi: doc (zawiera PDF z opisem, jakie funkcje biblioteczne są dostępne), src (pliki .h, .c, .s), data (3 pliki, w tym .mss, .tcl - właśnie ten .tcl ma utworzyć pliki config.make i .h specyficzny dla konfiguracji procesora, ale do tego potrzebuje jego definicji).