logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Edimax EW-7318USg na Windows 7 - brak połączenia z AP mimo poprawnej instalacji

pawloice 11 Sty 2012 12:06 2991 8
REKLAMA
  • #1 10380680
    pawloice
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam mam problem z moją kartą Wi-Fi na usb Edimax ew-7318usg instaluję sterowniki na windows 7 bo taki system mam na kompie instalacja przebiega pomyślnie otwieram aplikację aby się połączyć z moim ap, i tu jest problem bo nie chce się połączyć. Na AP nie ma filtracji maków adresy są przydzielane przez DHCP inne karty łączą się bez problemów, instalowałem sterowniki starszych wersji i jest to samo, odinstalowałem też aplikację producenta i próbowałem się połączyć standardową z systemu i też to samo widzi sieć klikam połącz i wyświetla się ,że nie może połączyć. Może ktoś miał podobny problem i pomoże mi w tym.
  • REKLAMA
  • #2 10381181
    strus64
    Poziom 18  
    Ocena: 23
    Sieć jest zabezpieczona jakimś kluczem?
  • REKLAMA
  • #3 10382625
    pawloice
    Poziom 11  
    Owszem jest zabezpieczona ale nawet jeśli wyłączę zabezpieczenia jest to samo nie chce się połączyć z AP, próbowałem też na Hotspocie i też bez zmian.
  • REKLAMA
  • #5 10388240
    pawloice
    Poziom 11  
    Z Netstumbler jest dziwna sprawa gdy mierzyłem poziom sygnału po między AP a kartą usb było ok. 2 metry i program wykrywał tylko te AP które były gdzieś daleko a mojego nie było widać dopiero gdy odkręciłem antenkę z Edimaxa wykrył sieć i pokazywał poziom na -70 dBm gdy dokręciłem antenkę sygnał zanikał i nie było widać mojego AP ale te umieszczone gdzieś daleko były widoczne i jeszcze jedno, zauważyłem że grzeje się układ który zakreśliłem na fotce

Edimax EW-7318USg na Windows 7 - brak połączenia z AP mimo poprawnej instalacji
  • REKLAMA
  • #6 10388295
    strus64
    Poziom 18  
    pawloice napisał:
    zauważyłem że grzeje się układ

Grzeje się z anteną czy bez. Czy na tym samym kanale (lub kanale obok) są jakieś inne nadajniki?
  • #7 10390167
    pawloice
    Poziom 11  
    Grzeje się i z antenką i bez niej nie ma różnicy ale nie zawsze tak się dzieje czasami jest ok , mój AP nadaje na 6 kanale i jest tylko jeden obok mam na 5-tym 2 apeki o niezbyt dobrym sygnale
  • #8 10392382
    strus64
    Poziom 18  
    Ustaw sobie taki kanał żeby były jak największe odstępy od innych nadajników.
  • #9 10394752
    pawloice
    Poziom 11  
    Tak mam zrobione mieszkam w mieście i ciężko o wolny kanał ,router jest ustawiony na najmniejszym ruchu na moim kanale jest tylko mój ap

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z połączeniem karty Wi-Fi Edimax EW-7318USg z punktem dostępowym (AP) na systemie Windows 7. Mimo poprawnej instalacji sterowników, karta nie łączy się z AP, nawet po wyłączeniu zabezpieczeń. Inne urządzenia łączą się bez problemu. Po użyciu programu Netstumbler, użytkownik zauważył, że sygnał z AP jest widoczny tylko po odkręceniu anteny, a układ karty się nagrzewa. Użytkownik ustawił kanał AP na 6, ale w okolicy są inne nadajniki, co może wpływać na jakość sygnału. Użytkownik rozważał zmianę kanału, ale w mieście trudno o wolny kanał.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA