logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Immobilizer FORD KA 97R. W kluczykach nie ma transponderów.

JARECEK 19 Gru 2004 01:19 8435 5
  • #1 1071435
    JARECEK
    Poziom 13  
    Ocena: 17
    Witam !! Jakis czas temu sprowadziłem dla żony FORDA KA potocznie zwanego kaczka niestety miał zajechany silnik i zdekompletowany więc spokojnie powędrował do garazu i w chwili natchnienia został naprawiony i tu sie zaczeły moje problemy w momencie gdy chciałem pierwszy raz posłuchac pracy silnika niestety nie udało sie nawet zakręcic rozrusznikiem ku mojemu zdziwieniu okazało sie że w kluczykach nie ma transponderów do immobilisera a niestety 2000km nie chce mi sie jechac zeby zapytac wlasciciela gdzie sa wiec zabralem sie za szukanie i niestety stanolem na tym ze w tej chwili kreci rozrusznik ale nie ma iskry wogole i nie wiem co dalej nie znam na tyle forda zeby sobie poradzic z systemem PATS wiec proszę o jakieś wskazówki jak wyłaczyć immo w tym aucie lub wywalic na stałe nie jest mi potrzebne sterownik silnika ma symbol V FORD KA Z 97 roku silnik endura EFI dzięki za pomoc z góry
  • #2 1072998
    DABEK
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    mam cos takiego na codzien ten sam rocznik powinienes sie rozejzec za immobilaiserem blisko klapki od bezpieczników u mnie przynajmniej sie tam znajduje i jestem pewien ze jest to orginalne fordoskie zabezpieczenie dodatkowo z immobilaisera jest wyprowadzone gniazdo z trzema stykami i dioda czerwona na lewo od kierownicy no i bryloczek nie wiem co tam siedzi w srodku bo nie interesowałem sie poprostu u mnie to działa podejzewam ze wystarczy znalezc immobilaiser i pozwierac co trzeba a bedzie ok
    powodzenia
  • #3 1073969
    JARECEK
    Poziom 13  
    No tak gdyby to był taki immo to już bym go dawno unieszkodliwił a tu wyprułem cała prawie instalacje i tylko co wyczytałem że jest to system PATS forda i immo ma w kluczyku a dioda informująca o stanie jest w zegarku po prawej stronie ale dzieki za info a czy ktos na tym forum ma jakies pojęcie jak sie pozbyc tego immo PATS'A ????? Pomóżcie ja nie chce zaiwanic auta mam poprostu problem ze swojim a serwis woła 2 tyś to tyle co za niego dałem :)
  • #4 1075952
    JARECEK
    Poziom 13  
    Czy ktoś na tym forum zna sie na immobilizerach fabrycznych :(
  • #5 1077564
    bblo
    Poziom 14  
    Ocena: 13
    Immo w tym modelu siedzi w komputerze tj. sterowniku silnika - najpewniej to ster. EEC V. Więc istnieją 3. rozwiązania - dokupić sterownik z kluczykami, dokodować transpondery do sterownika - serwis lub serwis elektroniki, wykasować immo ze sterownika wtrysku ( koszt ok. 500 zł) - może ktoś z forum mógłby Ci pomóc przeprowadzić którąś z 2. oststnich czynności.
  • #6 1077704
    lukin
    Poziom 13  
    Ocena: 11
    jak chcesz zakodowac patsa to zadzwon 888190737
REKLAMA